Es cancel·la el Saloufest i es potencia l'Sportsvest de Lloret de Mar

L'ajuntament nega que es porti a terme aquesta activitat

L’empresa promotora del Saloufest, I Love Tour, pertanyent al grup turístic TUI, ha confirmat que, després de 16 anys, no tornarà a celebrar més edicions d’aquest polèmic festival que combina esports i oci nocturn.

En un comunicat, la companyia ha justificat la decisió per “les diverses pressions” realitzades tant per part de l’Ajuntament de Salou (Tarragonès) com la Generalitat durant els últims dos anys que, segons diu, “han fet pràcticament inviable realitzar programes per al segment turístic del turisme juvenil a la regió”.

I Love Tour ha explicat que, atesa la cancel·lació del Saloufest, ara ofereix als seus clients altres esdeveniments similars que impulsa al continent, però suposa que fins a 10.000 estudiants universitaris britànics podrien optar per acudir a l’Sportsvest, un esdeveniment que l’empresa Outgoing organitza a Lloret de Mar (Selva).

De fet, representants d’I Love Tour s’han reunit amb representants d’aquest ajuntament per abordar la possible creació d’una nova oferta a la ciutat, però ho han descartat. Segons l’empresa, el consistori creu que els serveis de la població no podrien atendre un augment tan elevat d’estudiants i que, a més, produiria una “elevada pressió mediàtica”.


 
Segons l’empresa, el consistori creu que els serveis de la població no podrien atendre un augment tan elevat d’estudiants i que, a més, produiria una “elevada pressió mediàtica”.

I Love Tour lamenta que la “preocupant quantitat d’inspeccions administratives” a les empreses col·laboradores del Saloufest han fet “inviable” continuar amb l’esdeveniment. A més, denuncia que, en ocasions, els seus participants han estat tractats de “manera intimidatòria per la policia” i que han estat multats per “accions inofensives i dins de la legalitat vigent”. Per això, segons sostenen, el municipi “es va tancant les seves portes al turisme jove, afectant a futures generacions de turisme familiar”.

En el comunicat, l’empresa recorda que ha estat operant a la zona durant 16 anys “ininterrompudament” fins a portar “més de 100.000 clients” i que cada any han aportat cinc milions d’euros a l’economia de Salou en temporada baixa. En aquest sentit, l’organització ha demanat disculpes als establiments que obren amb motiu del Saloufest però al·leguen que l’esdeveniment no pot continuar endavant “sense la certesa que els clients estiguin ben atesos i segurs”.

Lloret ho nega

L'Ajuntament de Lloret de Mar no està disposat acollir cap activitat similar al Soloufest. Durant 16 anys consecutius, aquest esdeveniment aplegava fins a 10.000 joves a la localitat de la Costa Daurada però finalment els organitzadors han suspès l'edició del 2017 per les "pressions" tant de la Generalitat com de l'Ajuntament.

Davant d'aquesta situació, la promotora de l'esdeveniment (I Love Tour, que pertany al grup turístic TUI) s'ha posat en contacte amb Lloret de Mar per oferir-los la possibilitat de traslladar l'activitat fins a la Costa Brava. L'alcalde, Jaume Dulsat, ha confirmat que han existit reunions però ha afirmat que han frenat les aspiracions dels organitzadors amb un "no rotund". "Aquest és un tipus de turisme que no interessa a Lloret i, per tant, hauran d'anar a buscar una altra seu perquè sabem del cert que no vindran aquí", ha manifestat Dulsat, que avança que l'organització està pensant en dur l'esdeveniment a alguna ciutat italiana.

Per altra banda, en un comunicat de l'empresa organitzadora del Saloufest s'explica que estan oferint als estudiants britànics la possibilitat d'anar a d'altres activitats similars. Entre elles, una seria l'anomenada Sportsvent (que organitza Outgoing) que s'anuncia al seu web per a l'abril del 2017 i que, segons afirmen, podria arribar a reunir 10.000 joves. Aquest és una activitat promoguda sota el lema de l'esport, adreçada a joves britànics però que té l'oci nocturn com un dels components importants del programa.

L'alcalde de Lloret ha explicat que no hi ha cap acord tancat i ha detallat que, en cap cas, es tractaria d'una activitat "amb el mateix enfocament que el Saloufest" i que tampoc seria per a tanta gent. "Sí que hi ha l'interès d'algun grup però és molt més petit i no exactament en aquesta línia", ha clarificat. Tanmateix, Dulsat ja avançat que, si està en les seves mans, no donaran cobertura a cap esdeveniment que vagi en la línia de fomentar només la festa, l'alcohol i el sexe. "En la mesura de les nostres possibilitats no els donarem cobertura de cap de les maneres", ha afirmat rotundament.