L'operatiu de la Guàrdia Civil centrat a Salt desmantella un grup que traficava amb marihuana, haixix i cocaïna

Hi ha sis detinguts en total

L'operatiu de la Guàrdia Civil que ha posat el focus a Salt (Gironès) ha permès desmantellar un grup criminal que traficava amb marihuana, haixix i cocaïna.

En total, hi ha sis detinguts (i no vuit, com s'havia informat en un principi). Els arrestats, tots ells marroquins, ja tenen antecedents per tràfic de drogues. El tinent coronel del cos a Girona, Jorge Cumba, ha explicat que el dispositiu és conseqüència d'una operació anterior.

Durant les vigilàncies que es van fer aleshores, els agents van detectar que el grup distribuïa droga, sobretot des de pisos del grup Sant Jaume. L'operació de la Guàrdia Civil ha permès comissar 5 quilos i 420 plantes de marihuana, 165 grams d'haixix, 32 de cocaïna i intervenir 15.400 euros en efectiu, a més de balances i equips de precisió que la banda feia servir per preparar les dosis.

Ampliació:

L'operatiu antidroga s'ha desplegat a primera hora del matí als municipis de Salt, Vidreres i Caldes de Malavella. Els agents de la Guàrdia Civil han fet, per ordre judicial, diverses entrades i escorcolls a domicilis on sospitaven que hi havia droga i traficants vinculats a una xarxa de tràfic d'estupefaents.

L'origen de la investigació són les vigilàncies fetes en el marc d'un altre operatiu. El tinent coronel de la Guàrdia Civil a Girona, Jorge Cumba, ha explicat que arran de les vigilàncies fetes aleshores, van detectar moviments sospitosos sobretot a domicilis de la població de Salt. "Teníem sospites que desenvolupaven activitats il·lícites i, a més, els implicats eren persones que ja tenien antecedents per drogues", ha detallat.

L'epicentre de la trama és a Salt. La Guàrdia Civil, amb el suport de la Policia Local, han escorcollat habitatges del grup Sant Jaume i al número 18 del carrer Esteve Vila. Els registres s'han saldat amb un total de sis detinguts a la població.

Els investigadors sospiten que formaven part d'una organització criminal dedicada a distribuir droga a les comarques gironines. Segons Cumba, els arrestats són d'origen nord-africà i ja acumulaven altres detencions per delictes semblants.

Els agents també han intervingut droga, diners i eines per manipular les substàncies. Dels escorcolls s'han endut nombroses caixes amb el que han decomissat. Segons ha precisat Cumba, han localitzat 5 quilos i 420 plantes de marihuana, 165 grams d'haixix, 32 grams de cocaïna, 15.400 euros en efectiu i equips de precisió i balances per prepara les dosis de droga.

El cas es troba sota secret de sumari i els arrestats estan pendents de passar a disposició del jutjat d'instrucció que investiga el cas.