El projecte Localitza organitza una Jornada sobre dinamització de producte local a Mas Bes

Tindrà lloc el 7 d'octubre

El divendres 7 d’octubre tindrà lloc la jornada “Iniciatives i estratègies de dinamització dels productes locals a la Selva” (Granja Mas Bes, Vilobí d’Onyar) en el marc del projecte Localitza.

El projecte Localitza ha organitzat una jornada sobre dinamització dels productes locals a la comarca de la Selva. L’objectiu d’aquesta jornada, que es farà el dia 7 d’octubre, és debatre els reptes i les oportunitats per millorar la promoció i la comercialització dels productes agroalimentaris locals de la Selva.


L’acte s’iniciarà amb la presentació de la diagnosi sobre els productes agroalimentaris de la Selva, a càrrec de la Núria Serena i la Judit Pardos, de Reials. Seguidament s’aportarà l’experiència de diferents iniciatives de dinamització dels productes locals que s’han aplicat fora de la comarca i que podrien aplicar-se a la Selva amb relació al cooperativisme (Cooperativa Plana de Vic, a càrrec de Josep Erra), la comercialització directa (Mengem Bages, a càrrec d’Alba Rojas), Innovació en producte: Dulses-Botifarra dolça cuita (Brigitte Martínez-IRTA i Gremi de Carnissers de les Comarques gironines); i marca territorial (Marca de Garantia Productes de l’Empordà a càrrec de Francesc Galí, tècnic del Consell Comarcal del Baix Empordà).


Un cop finalitzin les presentacions d’exemples territorials sobre dinamització de producte local hi haurà un debat sobre estratègies en aquest àmbit a la Selva.

La sessió finalitzarà amb una visita guiada a la Granja Mas Bes, l’agrobotiga i el museu a càrrec de la Maria Viñolas, que servirà per conèixer aquest cas d’èxit de la comarca de la Selva.

La jornada s’adreça a productors agroalimentaris, establiments, agents comercialitzadors, tècnics locals i, en general, a totes les persones interessades en els productes locals.

Aquelles persones que estiguin interessades a apuntar-s’hi només cal que s’adrecin al web www.selva.cat/localitza al formulari que trobaran en l’apartat Jornada sobre dinamització de producte locals. El Consell Comarcal de la Selva, juntament amb la col•laboració de diversos ajuntaments, ha impulsat el projecte LOCALITZA amb l’objectiu d’acostar els productes agroalimentaris locals al mercat turístic. Aquesta iniciativa pretén millorar-ne la comercialització i afavorir la diferenciació dels establiments turístics.


La Selva és una comarca amb una activitat turística molt rellevant, tant a la façana litoral com a l’interior, que atrau un important volum de visitants, cada vegada més interessats en els productes i les experiències genuïnes del territori. Així mateix, disposa d'una gran varietat de productes agroalimentaris locals, fortament arrelats al territori i marcats pels contrastos d’una terra entre mar i muntanya: les galetes, la ratafia, les avellanes, la botifarra dolça, els salsafins..., per citar només alguns exemples. La connexió d’aquests dos elements: el turisme i els productes locals, obre noves oportunitats de negoci i de millora de la competitivitat de l’oferta turística.


El projecte LOCALITZA està dirigit a millorar la comercialització dels productes agroalimentaris locals en l’àmbit turístic i a fomentar la diferenciació dels establiments turístics a través d’aquests productes. Per això, tal com ha explicat el conseller de Turisme, Quim Vivas “al llarg d’aquest any s’estan desenvolupant diverses accions que inclouen la caracterització dels productes, la identificació de millores per adaptar-los als usos turístics, les estratègies de màrqueting als establiments, la generació de relacions comercials, la capacitació professional, la creació de propostes entre establiments, productes i experiències al territori, etc.”


Aquest projecte, que impulsa el Consell Comarcal de la Selva, està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de projectes innovadors i experimentals i compta amb la col•laboració dels ajuntaments d’Arbúcies, Santa Coloma de Farners, Vilobí d’Onyar, Hostalric, Tossa de Mar i Lloret de Mar.