Rull diu que la variant de Les Preses serà d'un carril degut al consens amb el territori

Empresaris s'han reunit avui amb el conseller de Territori per reclamar el desdoblament

La Generalitat manté que la variant de Les Preses serà d'un sol carril per banda tal com es va acordar fa uns mesos amb els tres municipis afectats. És la resposta que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha donat als empresaris gironins durant una reunió mantinguda a Barcelona.

A banda d'exposar els motius pels quals defensen la necessitat d'una variant desdoblada, també li han lliurat el manifest que han signat una dotzena d'associacions empresarials de la Garrotxa, Osona i Alt Empordà que ja van donar a conèixer el juny passat. "Li hem exposat que una variant d'un sol carriol serà ineficient d'aquí a uns anys perquè no podrà absorbir el volum de trànsit que hi haurà", ha explicat el president del Cercle Euram, Òscar Rodríguez. La resposta del conseller ha estat que el consens del territori és clau per poder poder desencallar aquesta obra, molt reivindicada al territori.

El manifest on es reclama una variant d'Olot i Les Preses desdoblada compta amb el suport de del Cercle Euram de la Garrotxa, Osona i Alt Empordà, de la Unió Intersectorial d'Empresaris de la Garrotxa, de Pimec, de l'Institut Ignasi Villalonga d'Economia i Empresa, de l'Associació d'Empresaris de la Vall d'en Bas, de la Cambra de Comerç de Girona, del Consell Empresarial d'Osona, de l'Associació Comerç Olot i de la Federació d'Associacions de Veïns d'Olot. L'Ajuntament de Ripoll també s'hi ha adherit.