Acaben les obres d'ampliació de la depuradora d'Anglès

Els treballs han suposat una inversió de més d'1 MEUR

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha acabat les obres d'ampliació de la depuradora d'Anglès (Selva). Els treballs han suposat una inversió de més d'1 milió d'euros (MEUR), i els ha assumit íntegrament la Generalitat. Les obres han permès introduir millores a la planta, que permeten reduir els nutrients, i d'aquesta manera contribuir a la millora ambiental del riu Ter. El director de l'ACA, Jordi Agustí, que aquest divendres ha visitat la planta acompanyat d'altres autoritats, ha destacat "l'esforç ingent que s'ha fet durant les darreres dècades per garantir el tractament correcte de les aigües residuals a través de les 500 depuradores que actualment hi ha en marxa arreu de Catalunya". La d'Anglès es va construir el 2003, té una capacitat de disseny de 4.500 metres cúbics diaris, la qual cosa equival a 24.150 habitants.
Les obres d'ampliació de la depuradora d'Anglès eren necessàries per millorar el servei a part de la comarca de la Selva i contribuir a la millora ambiental del riu Ter. Els treballs han costat més d'1 MEUR i els ha assumit íntegrament l'Agència Catalana de l'Aigua.

Les obres han permès millorar el rendiment de la decantació secundària i eliminar nutrients, per assolir els valors establerts a la normativa. Aquest matí, el director de l'ACA i altres autoritats, entre les quals el president del Consell Comarcal de la Selva, l'alcaldessa d'Anglès o el director dels serveis territorials de Territori i Sostenibilitat han visitat l'ampliació de la planta.

Jordi Agustí ha volgut subratllar "l'esforç ingent que ha fet Catalunya durant les darreres dècades per garantir el tractament correcte de les aigües residuals a través de les més de 500 depuradores que actualment estan en marxa". El director de l'ACA també ha insistit que aquestes plantes permeten "recuperar la qualitat dels nostres rius en molts indrets del país".

Les actuacions executades per l'ACA a la depuradora d'Anglès, a més d'adaptar la planta a les necessitats actuals i futures de sanejament del municipi i de la comarca, també contribuiran a la millora mediambiental i de la qualitat de l'aigua del Ter", ha afegit Agustí.

La depuradora d'Anglès es va construir el 2003 i dóna servei a aquest municipi i al veí de la Cellera del Ter. Té una capacitat de disseny de 4.500 metres cúbics diaris, la qual cosa equival a 24.150 habitants. Tracta les aigües residuals domèstiques urbanes i de les activitats econòmiques i industrials assimilables.

Catalunya compta actualment amb 503 depuradores en servei que sanegen les aigües residuals del 97% de la població catalana.