El creuer d'estil anglès Saga Sapphire estrena escala al port de Palamós

El vaixell fa una ruta de quinze dies per l'Atlàntic i el Mediterrani i salparà a les sis de la tarda cap a França

El port de Palamós ha rebut per primer cop aquest divendres el creuer Saga Sapphire. Hi viatgen 600 turistes britànics, que durant nou hores visitaran la vila i diversos indrets de les comarques gironines.

L'arribada del vaixell, segons destaca Ports de la Generalitat, "posa en valor la fidelització de les companyies de creuers" per aquest enclavament de la Costa Brava. I és que, amb l'escala d'avui, la companyia Saga ja ha fet atracar a Palamós tota la seva flota (com també ha passat amb les navilieres Thomson i Seabourn).

El gerent de Ports de la Generalitat ha destacat que "s'ha d'impulsar el creixement de l'activitat creuerística fidelitzant companyies i captant noves línies, sempre en el marc d'un creixement sostenible". Per la seva banda, l'alcalde de Palamós, Lluís Puig, ha insistit que "l'arribada del Saga Sapphire és un exemple de fidelització".

Com que aquesta era una escala inaugural, el gerent de Ports de la Generalitat i altres autoritats han lliurat la metopa portuària al capità del vaixell. A més, també se l'ha obsequiat amb regals del territori.

600 turistes i 432 tripulants

El creuer Saga Sapphire és un creuer d'estil anglès clàssic. Porta 600 passatgers, majoritàriament britànics i 432 tripulants. Ha arribat a Palamós a les nou del matí procedent de València i a les sis de la tarda salparà cap al port francès de Sanary sur Mer. Durant l'escala, els passatgers visiten el municipi o fan excursions al castell Gala-Dalí de Púbol (Baix Empordà), al Museu Dalí, al jaciment d'Empúries o visiten Girona o Calella de Palafrugell (Baix Empordà).

El creuer fa una ruta de quinze dies per l'oceà Atlàntic i el mar Mediterrani. Va salpar el 213 de setembre del port de Southampton (Regne Unit) i acabarà el viatge el proper 8 d'octubre a Venècia. Amb bandera maltesa, té una eslora de 200 metres, una mànega de 28,6, un calat de 8,4 i un registre brut de 37.049 tones.

Aposta per al 2018

Els ports de Palamós, Roses (Alt Empordà) i Sant Carles de la Ràpita (Montsià) i les seves destinacions van participar la setmana passada a la Seatrade Cruise Med, la fira de creuers més rellevant d'Europa, a Santa Cruz de Tenerife, amb les marques Costa Brava Cruise Ports i Delta Ebre Port, amb les quals s'han fet diverses accions comercials per promoure l'activitat de creuers.

Una de les trobades d'aquest fòrum es va fer amb la companyia Saga Cruise Shipping, una naviliera que coneix perfectament els ports de creuers de la costa gironina. Segons ha dit Gómez, "els responsables de la companyia Saga van mostrar la seva satisfacció amb els ports de Palamós i Roses, els serveis i l'oferta del territori, i ens van avançar que apostaran per aquests ports l’any 2018". Pel que fa a la temporada vinent, el gerent ha assegurat que "si es compleixen les previsions, el port de Palamós acollirà el 2017 més de 40 escales, la qual cosa representaria una fita històrica".