Lloret de Mar tindrà urgències nocturnes fins a finals d'any

El Departament de Salut amplia la mesura, que només era per a l'estiu, mentre decideix si el CAP es manté obert definitivament

Lloret de Mar (Selva) podrà tenir urgències nocturnes durant les nits de tardor i fins a finals d'any. Aquesta és la decisió provisional que ha pres el Departament de Salut i que ha comunicat a l'ajuntament de la localitat costanera. Fins fa 4 anys, el centre d'atenció primària del carrer Girona estava obert les 24 hores del dia. Després, a causa de les retallades, el departament va decidir mantenir les urgències nocturnes només durant l'estiu. Per tant, durant la resta de l'any, si els veïns necessiten cap atenció mèdica s'han de desplaçar a l'hospital de la població veïna de Blanes.

Aquesta situació havia encès els ànims dels veïns del municipi i també de tots els grups del plenari. Per això, s'han mantingut fins a dues reunions amb el conseller de Salut, Antoni Comín, per exposar-li les seves inquietuds i per demanar-li que es replantegi la situació.

Lloret de Mar és un dels municipis més grans de les comarques gironines i té un gran potencial turístic. Supera els 40.000 habitants empadronats, té una població oscil·lant consolidada al llarg de l'any que està a l'entorn de les 16.000 persones i, a més, acull més d'un milió de turistes anuals.

Una decisió temporal

En la primera trobada amb els grups municipals, Comín havia explicat que estaven elaborant un estudi per reformular tant les urgències com l'atenció continuada a l'atenció primària. Aquest estudi, inicialment, havia d'estar acabat aquest estiu però el conseller va reconèixer que van tard. Aquest document fixarà els criteris i farà decantar la balança sobre les principals inversions que ha de fer el departament. La nova previsió és que estigui enllestit al desembre.

No obstant això, durant la trobada de la setmana passada, l'equip de govern (amb el suport de la resta de grups i també dels veïns) va demanar al departament que fes una "excepció" i deixés obert el CAP a les nits mentre es tenen els resultats d'aquest estudi, és a dir, fins a finals d'any. Finalment, el mateix conseller va trucar dimecres a la nit a l'alcalde per comunicar-li que accedien. Ara bé, Dulsat deixa clar que es tracta d'una mesura temporal i que caldrà esperar els resultats de l'estudi per saber si es converteix en una opció definitiva o, per contra, Salut opta per tenir obert el CAP a les nits durant l'estiu.

Lloret li reconeix el "gest"

Tanmateix, Dulsat ha fet una valoració positiva i ha reconegut que és "un gest" del departament cap al seu municipi. "Agraïm el gest del conseller perquè creiem que és de justícia", ha valorat.

El proper 14 d'octubre, Lloret de Mar és un dels ajuntaments convidats per Salut a assistir a una jornada de participació ciutadana. En aquesta trobada es reuniran diversos consistoris que han fet peticions a Salut i es definiran els criteris que s'usaran a l'hora de prioritzar actuacions. L'alcalde confia que Lloret pot aconseguir el seu objectiu perquè, segons argumenta, aporta dades "objectives" per demostrar que el servei és necessari.