Pere Vila defensa que és un actiu tenir gent a la candidatura del PDC amb càrrecs fora del partit

El candidat vol liderar la transició entre Convergència i el nou partit

Pere Vila vol seguir liderant el Partit Demòcrata Català (PDC) a Girona per fer la transició entre l'antiga Convergència i el nou partit. El seu adversari a les primàries, Marc Gafarot, ha criticat que la seva és una llista de persones que "acumulen càrrecs".

Aquest fet, a ulls de Vila, no és negatiu sinó tot el contrari. "Crec que és un actiu i un valor afegit comptar amb gent que té altres càrrecs, hem de fer la llista amb la gent més bona i preparada", ha defensat. La candidatura liderada per Vila es presenta per només dos anys (o dos anys i escaig) amb el compromís que, un cop les municipals del 2019 estiguin encarades a nivell intern, tots en bloc deixaran la direcció del partit per donar pas a noves cares.

També remarca que el "presidencialisme s'ha acabat" i que, a partir d'ara, totes les decisions seran consensuades. El candidat diu que no estan "gens confiats" d'imposar-se a l'alternativa de Gafarot però que treballen amb "la màxima il·lusió". Uns 2.400 associats voten aquest cap de setmana en les primàries per escollir el nou president.

Ampliació:

Compromís amb el partit però només durant dos anys. Aquest és el termini que s'ha fixat la candidatura de Pere Vila per liderar la transició entre l'antiga Convergència (de la que n'ha estat el darrer president) i el nou Partit Demòcrata Català. "He entès com ningú el missatge de què som un partit nou i que hi ha d'haver lideratges que encarnin els nous valors però tampoc podem renegar de l'antiga Convergència i cal unir experiència amb novetat", ha valorat Vila. El termini de dos anys, però, pot estirar-se alguns mesos perquè Vila reconeix que cal deixar encarades les eleccions municipals del 2019, un dels moments de major feina per a les federacions del partit. Passat aquest procés, tot l'equip al complert plegaria i caldria convocar unes noves primàries per decidir la direcció del partit.

Vila s'enfronta divendres i dissabte a un procés de primàries amb Marc Gafarot i assegura que el fet que els militants hagin d'escollir "enforteix el procés i el resultat final". A més, ha contestat les crítiques del seu rival, que qüestiona que a la candidatura de Vila hi hagi gent que compagina els càrrecs orgànics de partit amb d'altres responsabilitats (com ser alcaldes, regidors o presidents comarcals) .

Vila ha puntualitzat que no entén la crítica perquè a la candidatura de Gafarot també hi ha regidors i, més, li ha donat la volta i ha assegurat que és "un actiu i un valor afegit". "Hem de fer la millor llista i per això he pensat amb les persones més preparades i amb més experiència", ha defensat.

"S'ha acabat el presidencialisme"

Tampoc comparteix les acusacions de Gafarot que creu que s'ha actuat amb "clientelisme" i que, fins i tot, hi ha qui s'ha "servit del partit". Vila ha reiterat que els càrrecs dins del partit no són remunerats i també ha avançat que "s'ha acabat situar ningú més a dins a dins del partit". Reconeix que en el funcionament de l'antiga Convergència era molt "presidencialista" i que totes les decisions passaven per les seves mans. Ara, però, anuncia la fi d'aquesta era i es compromet a què totes les decisions es consensuaran entre les tretze persones que formen la seva candidatura.

Fins ara, ha transcendit que Natàlia Figueres (diputada al Parlament i regidora a Maçanet de la Selva) farà tàndem amb Vila com a vicepresidenta i, a nivell intern, estan acabant de perfilar la resta de responsabilitats de l'equip. Malgrat avançar en la creació de la nova direcció, reconeix que no estan "gens confiats" i que caldrà veure què opinen els associats del partit.

L'antiga Convergència tenia uns 4.000 militants a la demarcació de Girona. Ara, amb al fundació del nou partit, cal que es tornin a donar d'alta (ara com a associats) i a nivell de les comarques gironines ho han fet ja un 60-65%, és a dir, a l'entorn de les 2.400 persones. Els resultats de les primàries es coneixeran, previsiblement, dissabte a primera hora de la tarda.