Les càmeres de Platja d’Aro redueixen un 70% els robatoris en vehicles i un 45% en domicilis en tres anys

El cap de la policia diu que són xifres “inimaginables” fa uns anys

Les 30 càmeres de vigilància que s'han instal·lat als carrers de Platja d'Aro han ajudat a reduir un 70% els robatoris en vehicles i un 45% en domicilis en època estival. Una tendència habitual durant els últims anys i que s'ha repetit de nou aquest 2016.

De fet, aquest estiu s'han registrat 25 robatoris en vehicles, 8 menys que l'any passat. La caiguda encara és més important en domicilis on es passa de 42 robatoris el 2015 als 30 actuals.

Aquestes xifres satisfan al cap de la Policia de Platja d'Aro, David Puertas, que ho vincula a la instal·lació de les càmeres. “Són un element clau per la reducció de robatoris”, afirma Puertas. Amb tot, el conjunt de delictes a Platja d'Aro durant l'últim estiu també han baixat, un 5,3%.

Ampliació:

Des de que el 2014 l'Ajuntament de Platja d'Aro decidís començar a instal·lar càmeres de vigilància arreu del municipi, els delictes han caigut de forma continuada. On més s'ha notat la baixada ha estat en els robatoris a l'interior de vehicles que s'han reduït en un 70% en els últims tres anys, tot i que també destaca la caiguda en robatoris a domicilis que han baixat un 45%. Unes xifres que el cap de la Policia Local de Platja d'Aro, David Puertas, qualificava com "inimaginables" fa uns anys. Una bona part de culpa d'aquestes bones xifres, Puertas les atribueix a les 36 càmeres. "S'ha convertit en un element clau", assegura Puertas.

Amb tot, aquest estiu han tornat a baixar el nombre de delictes en general al municipi baix-empordanès. S'ha passat dels 836 de l'any passat a 799 aquest 2016. Una tendència a la baixa que s'ha mantingut en els últims anys i que Puertas valora molt positivament i que atribueix a la "professionalitat i dedicació dels agents". En aquest sentit el cap de la Policia de Platja d'Aro ha volgut recordar la polèmica "flashmob" que un grup de joves alemanys van organitzar i que va causar el caos en el municipi, al confondre's amb un atac terrorista. Puertas ha agraït la "bona feina" que van fer els agents aquell 2 d'agost tant els que estaven de servei com els que tenien festa i que van acudir per ajudar.

A aquest incident també s'hi ha referit el delegat d'interior a Girona, Albert Ballesta, que ha qualificat com a "un problema greu" ja que els darrers atemptats han generat un clima de por a la societat, Ballesta s'ha mostrat convençut que si aquest episodi hagués passat el 2015 no hauria passat res.

El trànsit un element important

Un dels àmbits on la policia és més activa és el trànsit, un element que per Puertas continua sent una prioritat. Durant els mesos de juny, juliol i agost s'ha multat a 107 conductors que superaven el límit d'alcohol permès. D'aquests, 28 han estat sancionats per via penal ja que superaven la taxa de 0'6mg. Els 79 restants se'ls ha multat per la via administrativa. També hi han hagut 18 conductors que han donat positiu per drogues i 3 més que no van voler sotmetre's a la prova d'alcoholèmia.

Amb tot, destaca la rebaixa d'accidents respecte a l'estiu passat. S'ha passat de 44 a 39 aquest any. També cal fer referència de la caiguda que hi ha hagut en els atropellaments. S'ha passat de deu a tres

Set àmbits d'actuació

En l'informe que es presenta al final de cada estiu, i que enguany s'ha fet a l'Hotel Costa Brava de Platja d'Aro, s'han detallat els diversos camps on ha actuat la policia local de Platja d'Aro. De les 4.225 accions que s'han fet durant els tres mesos estivals, la majoria (1.356) han estat serveis planificats, seguit de seguretat, on se n'han fet 708. Trànsit, policia administrativa, serveis assistencials i medi natural i marítim, son la resta d'àmbits on ha prestat servei la policia de Platja d'Aro aquest estiu passat.

En aquest sentit Puertas ha volgut destacar que la feina del cos s'ha vist beneficiada per la incorporació de sis efectius interins que s'han incorporat durant l'estiu i que ha fet incrementar la plantilla fins els 52. "Això evidentment ens ajuda a poder combatre millor", ha afirmat Puertas.

L'acte ha acabat amb l'entrega de'una trentena de diplomes i reconeixements a policies, personal de seguretat i ciutadans anònims que han col·laborat en actes amb la policia.