Gafarot, candidat del PDC a Girona: 'Volem democratitzar 100% el partit'

Assegura que poden ser "la sorpresa" i arrabassar el lideratge del partit a Pere Vila, a qui critica per "acumulació de càrrecs"

Dues candidatures es disputen el lideratge del Partit Demòcrata Català (PDC) a Girona. Per una banda, l'encapçalada per l'actual president, Pere Vila, i la candidatura que lidera Marc Gafarot i que van registrar a darrera hora per forçar unes primàries. Gafarot remarca que representen "la candidatura de les bases" i que el seu objectiu és canviar velles inèrcies per "democratitzar 100% el partit".

Segons assegura, l'antiga Convergència ha tingut "seriosos problemes" de comunicació amb les bases i també ha criticat que, en alguns moment concrets, s'havia convertit en el partit del "clientelisme i la corrupció".

Per tant, insisteix que volen renovar el partit i el seu funcionament intern per fer-lo més horitzontal. Gafarot remarca que tenen "bones sensacions" i no descarta convertir-se en la "sorpresa" aquest cap de setmana, quan les bases estan cridades a votar.

Ampliació:

Marc Gafarot procedeix de les bases i no ha tingut representació a la direcció de l'antiga Convergència a nivell de federació. A darrera hora, va presentar una candidatura que ha forçat que, aquest divendres i dissabte, els associats del PDC a Girona hagin d'escollir entre la seva llista i la de Pere Vila per dirigir el partit. "Hi havia molta fam de fer arribar la veu de les bases", ha remarcat Gafarot, que acusa l'antiga Convergència de ser "un partit d'elits i poc proper a la militància".

El candidat ha subratllat la importància que hi hagi primàries perquè, segons apunta, són un primer pas per "rectificar les conductes poc transparents" del partit. "Estem en una situació de dolça decadència que ens obliga a ser més seriosos i sòlids en les nostres actuacions", manifesta. Gafarot no oculta que van presentar-se a darrera hora per "forçar" la convocatòria de primàries i també reconeix que si, finalment, el president del Consell Comarcal del Gironès, Jaume Busquets, hagués fet el pas i hagués presentat candidatura, ells no ho haurien fet.

Sobre la candidatura de Pere Vila, Gafarot ha criticat que hi ha persones que "acumulen càrrecs" (sense anar més lluny, Vila és el president de la Diputació de Girona) i critica que vulgui seguir liderant el partit. "El continuisme és la mort", ha sentenciat. Malgrat tot, ha assegurat que no han rebut "cap pressió" per no presentar la seva llista però que han assistit a una situació de "silenci administratiu" per part de la direcció del partit.

Preguntat sobre si esperen arrabassar el lideratge a l'equip de Vila, reconeix que tenen "bones sensacions" i que podrien ser la sorpresa aquest cap de setmana. "Allà on hem fet campanya hem obtingut una resposta considerable, més enllà del resultats hem guanyat la batalla de les idees", comenta. Guanyi qui guanyi, Gafarot defensa que les primàries "legitimen encara més" l'equip que lideri el PDC.

L'antiga Convergència tenia uns 4.000 militants a la demarcació de Girona. Ara, amb al fundació del nou partit, cal que es tornin a donar d'alta (ara com a associats) i a nivell de les comarques gironines ho han fet ja un 60-65%, és a dir, a l'entorn de les 2.400 persones. Els resultats de les primàries es coneixeran, previsiblement, dissabte a primera hora de la tarda.