El Festival de Cinema de Girona projectarà més de 300 pel·lícules de 130 països

La cita arriba a la 28ena edició i ha seleccionat els films entre les 9.000 propostes rebudes

El Festival de Cinema de Girona arriba a la 28ena edició i projectarà des de dimecres fins al dissabte un total de 300 pel·lícules de 130 països diferents. El festival s'estructura en vuit seccions: Curtmetratge internacional, Documental internacional, Experimental, Webseries, Videoclips, Jewish Film Festival, Handicapped i Infants. Totes les projeccions es fan a diversos espais com la Casa de Cultura, el Centre Cultural la Mercè, els Cinemes Albèniz, la Fundació Valvi o el Centre Bonastruc ça Porta.

Aquest dimecres arrenca la 28ena edició del Festival de Cinema de Girona, que projectarà més de 300 pel·lícules de 130 països. La cita ha fet la selecció d'entre les 9.000 pel·lícules inscrites. En la inauguració –que es farà als Cinemes Albèniz Centre- es podran veure diferents curtmetratges, entre els quals destaca 'White Walls', de Peter Welter, productor a l'estat espanyol del rodatge de 'Joc de Trons'. El festival durarà fins el dissabte i, durant els quatre dies, Girona rebrà directors, actors i professionals dels cinc continents. L'objectiu dels organitzadors és impulsar el talent del sector, reconèixer les millors iniciatives i posicionar Girona en el mapa cinematogràfic mundial.

En la inauguració –que es farà als Cinemes Albèniz Centre- es podran veure diferents curtmetratges, entre els quals destaca 'White Walls', de Peter Welter, productor a l'estat espanyol del rodatge de 'Joc de Trons'. La clausura del festival anirà a càrrec de la pel·lícula 'Amor adolescente', que es va rodar fa cinquanta anys a Girona, amb el guió de l'escriptor Josep Maria Gironella, i que ha estat restaurada per a l'ocasió.

D'altra banda, l'entrega de premis tindrà lloc el darrer dia del festival a dos quarts de vuit del vespre al Centre Cultural La Mercè. Una de les novetats d'enguany és el nom del guardó a la millor música, Premi Xavier Cugat.

Cada any el festival ret homenatge a una figura rellevant vinculada a Girona que destaca per la seva aportació al món del cinema. La direcció ha decidit dedicar-lo en aquesta ocasió a dos directors que han mort aquest any. Per una banda, s'homenatjarà Uma Ysamat, destacada actriu, pianista i cantant que va dirigir diverses pel·lícules que varen acumular premis al Festival de Cinema de Girona i, per altra banda, Jaume Casas, director de cinema, vinculat al gènere 'undeground'.

Durant la presentació de la cita, el regidor de Cultura, Carles Ribas, ha manifestat que l'art audiovisual ha de tenir un "paper fonamental" dins de la marca 'Girona, Ciutat de Festivals' com a element d'exhibició, però també de promoció. Alhora, també ha destacat l'interès que han mostrat els gironins per aquest art, com demostren les 19.000 visites a l'exposició 'Girona plató', dedicada als diferents rodatges que ha acollit la ciutat.