Adjudiquen les obres de la nova rotonda de Llofriu

Els treballs començaran al desembre i tenen un cost de 428.000 euros

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat les obres per construir una rotonda a la C-66 a Llofriu, al terme municipal de Palafrugell (Baix Empordà). Els treballs tenen un cost de 428.000 euros Les obres començaran al desembre i tindran una durada de quatre mesos. El giratori que es farà tindrà un diàmetre exterior de 43 metres, amb una anella circular de dos carrils i vuit metres d’amplada.

L’illot interior tindrà un diàmetre de 27 metres. La rotonda comptarà amb enllumenat, parades de bus, drenatge i senyalització, i el perímetre estarà pavimentat. L'objectiu de l'obra és millorar les entrades i sortides a Llofriu, que ara són complicades quan s'han de fer girs a l'esquerra perquè no hi ha carril d'espera.

Territori i Sostenibilitat ja havia licitat les obres al juny i ara fa el darrer pas administratiu perquè les màquines comencin a treballar sobre el terreny. L'objectiu és que els treballs comencin al desembre i s'allarguin durant quatre mesos. El seu cost és de 428.000 euros.

La carretera C-66, en el tram de Mont-ras a la Bisbal d'Empordà, té un accés a Llofriu format per dues mitges llunes. Aquest tipus de via complica les entrades i sortides quan s’han de fer girs a l'esquerra, perquè no hi ha carril d'espera. En aquest tram, el trànsit és molt intens, amb una mitjana de 15.630 vehicles al dia durant tot l'any però que al mes d'agost puja fins als 23.377 vehicles.