El TSJC obliga la Generalitat a pagar una subvenció de 600.000 euros a Vilafant per la construcció del pavelló

El Govern havia signat un conveni amb l'ajuntament el febrer de 2012 on es comprometia a fer l'aportació

Una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) obliga la Generalitat de Catalunya a pagar una subvenció de 600.000 euros per a la construcció del pavelló municipal de Vilafant (Alt Empordà). El consistori i el Consell Català de l'Esport (CCE) van signar conveni el febrer 2012 on es recollia el compromís de la Generalitat de posar-hi aquesta quantitat. Posteriorment, el 2013, la Generalitat va comunicar al consistori que el conveni no es faria efectiu per "causes sobrevingudes" per la crisi econòmica.

Davant d'aquesta situació, el consistori va presentar un recurs contenciós administratiu per considerar que la decisió de la Generalitat "vulnerava els interessos del consistori i no respectava el que les dues parts havien acordat en un conveni". Ell TSJC ha donat la raó a Vilafant, tot i que la sentència es pot recórrer al Tribunal Suprem.

Ampliació:

L'Ajuntament de Vilafant i la Generalitat arrossegaven aquest litigi des del 2013. El cas arrenca un any abans, el febrer de 2012, quan se signa un conveni on la Generalitat –a través el Consell Català de l'Esport (CCE)- es compromet a aportar 600.000 euros per a la construcció del pavelló d'esports del municipi. Aquests diners, però, no van arribar mai i el consistori va haver d'avançar-los acollint-se al pla de creditors del govern espanyol.

El 2013, i al·legant "causes sobrevingudes" per la crisi econòmica, la Generalitat comunicava a l'ajuntament que deixava sense efecte el conveni per qüestions pressupostàries. Concretament, va comunicar al consistori que la línia de finançament per a equipament esportius quedava suspesa en data 30 d'agost, és a dir, posteriorment al conveni signat amb Vilafant.

El consistori, però, va portar el cas davant els tribunals per considerar que s'estava "vulnerant els interessos del consistori i no respectava el que les dues parts havien acordat en un conveni". Ara, el TSJC ha estimat el recurs de l'ajuntament i obliga el Consell Català de l'Esport a donar aquests diners.

L'alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys, s'ha mostrat satisfeta amb la decisió perquè, segons valora, "posa punt i final a un tema que estava encallat des del 2013". També valora que per a un ajuntament com el seu és molt important poder tenir una injecció de 600.000 euros ja que, per pagar el pavelló, van haver de recórrer al pla de creditors de l'estat espanyol. La sentència, però, no és ferma i es pot recórrer al Tribunal Suprem.