Admeten Fecasarm com a acusació popular en el cas de la 'flash-mob' de la histèria a Platja d'Aro

L'associació reclamarà que es jutgi les monitores del grup per desordres públics

El passat 18 d'agost, la Fecasarm va demanar comparèixer com a acusació popular en el cas de la 'flash-mob'. I ara, el jutjat que porta l'afer, instrucció 3 de Sant Feliu de Guíxols, li ho ha permès. Mitjançant una providència, el jutjat ha acceptat que la patronal de l'oci nocturn i la restauració estigui present al procés obert contra les monitores del grup de turistes alemanys que van provocar escenes de pànic a Platja d'Aro la nit del 2 d'agost.

La Fecasarm assegura que "fets tan greus" com el que es va viure "no han de quedar impunes". I més, tenint en compte que la 'flash-mob' no tenia llicència. Per això, el seu portaveu, l'advocat Joaquim Boadas, ja avança que d'entrada s'oposaran a la petició de sobreseïment de les actuacions que l'advocada de les noies ha fet al jutjat, argumentant que no hi ha indicis sòlids per acusar-les.

"Contràriament a aquest criteri, des de la Fecasarm considerem que els fets constitueixen un delicte de desordres públics", indica la patronal en un comunicat. Al text, la Fecasarm recorda que aquella nit, un grup de gairebé 300 persones, "com van reconèixer les monitores als mossos", va córrer pel carrer, cridant i empentant la gent, mentre feien la 'flash-mob'.

Això va desfermar el pànic i va provocar "una estampida" a la zona de restaurants, botigues i oci. Segons subratlla la Fecasarm, la histèria va "fer caure persones d'edat avançada per terra provocant-los lesions, va fer plorar nens petits, va destrossar mobiliari, cotxets, portes, vidres televisors i va provocar la fugida dels clients dels locals de restauració sense pagar", deixant enrere "múltiples destrosses".

El mal ja està fet

Per a la Fecasarm, tot i que les monitores ja van explicar al jutjat que si haguessin previst les conseqüències de la 'flash-mob' no l'haurien feta, el cert és que el mal ja està fet. "Haurien d'haver previst allò que podrien provocar", indica la patronal, recordant també que s'està en nivell 4 d'alerta.

"En aquest aspecte, la nostra tasca serà sol·licitar la pena que els hi correspongui del Codi Penal, tot esperant que la causa no s'arxivi", indica la patronal de l'oci. I hi afegeix: "Ja sigui com a represàlia per les gravíssimes conseqüències provocades i també com a mesura dissuasiva per a d'altres persones que puguin pensar que malmetre la imatge turística d'un municipi tot sembrant el pànic, causant lesions i destrosses, és gratuït".

Testimonis "esfereïdors"

Després de tenir accés a les actuacions, i de llegir-se les declaracions dels testimonis, la Fecasarm vol posar de relleu que "les conseqüències" de la 'flash-mob' podien haver estat "molt més greus" del què realment van ser. "A tall d'exemple, és esfereïdor llegir el testimoni d'una dona de 70 anys, que relatava com s'arrossegava per terra clavant-se vidres mentre la gent li passava pel damunt, o la d'un pare que protegia el seu fill de cinc mesos mentre el cotxet del nen quedava destrossat", recull el comunicat.

Per últim, la Fecasarm ja avança que demanarà als restaurants i locals que, a través seu, es personin a la causa per reclamar indemnitzacions. La patronal sol·licitarà a les monitores, a Ruf Reisen i a la seva asseguradora (Allianz) que paguin els danys i perjudicis. Una xifra que la Fecasarm estima en 150.000 euros.