Nova denúncia de CCOO contra Nylstar per impagament de salaris

Segons el sindicat, la companyia deu als treballadors els sous del juliol i de l’agost

La secció d’Indústria del sindicat CCOO de Catalunya ha presentat una nova denúncia a la Inspecció de Treball contra l’empresa Nylstar de Blanes (Selva) per l’impagament de les nòmines d’agost, segons ha explicat la formació de defensa dels treballadors. Aquesta és la segona denúncia que el sindicat formula contra la companyia, després de la que va presentar per l’impagament dels salaris de juliol. CCOO alerta que l’impagament deixa la plantilla en una situació econòmica “difícil”. És per això que el sindicat ha exigit a l’Administració que faci les gestions oportunes per reclamar a l’empresa “el pagament dels salaris que deu a la plantilla”.

CCOO ha acusat també la direcció actual de Nylstar de no haver aportat “cap mena de capital” per recuperar l’activitat. Segons el sindicat, encara no ha presentat concurs de creditors, i tot i ser conscient que té marge fins a finals d’octubre, alerta que la demora “va en contra dels interessos” de la plantilla.

Davant d’aquesta situació, el sindicat ha reclamat a la Generalitat que faci gestions per instar un concurs de creditors i alerta que l’empresa no paga el préstec que li va concedir l’Institut Català de Finances l’any 2011 –segons indica, dels 4 milions d’euros rebuts, només n’ha retornat 758.149.