Fnac obrirà a finals d'any botiga a l'Espai Gironès

L'establiment ocuparà un local de 700 metres quadrats al centre comercial

La companyia francesa Fnac obrirà a finals d'any la seva primera botiga a les comarques gironines. L'establiment de la distribuïdora de productes culturals, d'oci i tecnologia ocuparà un local de 695 metres quadrats al centre comercial Espai Gironès de Salt (Gironès).

Aquesta serà la sisena botiga que la firma tingui a Catalunya i s'emmarca dins el pla d'expansió d'Fnac per doblar la seva presència arreu de l'Estat en els propers cinc anys.

El director general d'Fnac a Espanya, Marcos Ruão, subratlla que la nova botiga permet augmentar presència a Catalunya, on sempre han estat "molt ben acollits" i hi tenen "botigues de referència". Per la seva banda, el gerent d'Espai Gironès, Pau Jordà, subratlla que l'obertura permetrà sumar "una firma de referència del sector cultural i de l'electrònica" a l'oferta que ja aplega el centre comercial.

Aquesta és la primera botiga d'Fnac a les comarques gironines i la sisena a Catalunya. L'obertura s'emmarca dins el pla d'expansió de la companyia, amb el qual l'Fnac vol gairebé duplicar la seva presència arreu de l'Estat en els propers cinc anys. Dins la seva estratègia de creixement, fa poc la companyia francesa ja ha inaugurat nous establiments a Bilbao i també a Andorra.

El director general d'Fnac a Espanya, Marcos Ruão, subratlla que la nova obertura els permet augmentar oferta a Catalunya, "on sempre hem estat molt ben acollits i on tenim botigues emblemàtiques, com la de Barcelona". "A més, fer-ho dins un centre comercial com l'Espai Gironès, on compartim presència amb d'altres marques, augmenta la nostra confiança en la implantació d'aquesta nova botiga", hi afegeix Ruão.

Firma de referència

Per la seva banda, el gerent d'Espai Gironès assegura que l'acord amb l'Fnac permet sumar "una firma de referència del sector cultural i de l'electrònica" a l'oferta del centre comercial. A més, Pau Jordà tampoc amaga la satisfacció perquè, precisament, l'Espai hagi estat "el lloc escollit" per la multinacional "per aterrar a les comarques gironines".

L'acord amb la cadena francesa per ampliar l'oferta comercial de l'Espai Gironès s'afegeix als que s'han tancat aquestes darreres setmanes, i que es concretaran amb noves obertures de botigues. Concretament, amb les firmes Bossanova (aquesta, catalana), Pandora i Calzedonia.

Primera distribuïdora a Europa

Fnac és la primera distribuïdora a Europa de productes tècnics i culturals, que sota el paraigües de la marca aplega comerç, cultura i tecnologia. Nascuda el 1954 a França, compta amb una xarxa de 199 establiments repartits a nou països (França, Espanya, Portugal, Suïssa, Bèlgica, el Marroc, Brasil, Qatar i Costa de Marfil). El 2015 va facturar 3.876 MEUR i compta amb una plantilla de 14.100 treballadors.

La companyia francesa va obrir la seva primera botiga a Espanya el desembre del 1993 (al carrer Preciados de Madrid). Actualment, arreu del territori estatal, compta amb una xarxa de 28 establiments. És present a Madrid (sis), Barcelona (cinc), Saragossa (dos), València (dos), la Corunya, Alacant, Astúries, Bilbao (dos), Màlaga, Marbella, Múrcia, Sant Sebastià, Sevilla, Valladolid i Pamplona. A més, té una botiga al principat d'Andorra.

Més de deu milions de clients

El centre comercial Espai Gironès rep més de deu milions de clients i visitants cada any. Disposa de 40.000 metres quadrats de superfície distribuïts en dues plantes i 2.500 places d'aparcament gratuït. Entre d'altres, compta amb firmes i botigues de marques com Odeón Multicines, Caprabo, Zara, Drim, H&M, Oysho, Massimo Dutti, Bershka, Pull & Bear, Springfield, Desigual, Mango, Alain Afflelou i Sportzone.