Riudarenes dóna el tret de sortida al taller audiovisual #itutambé

Està destinat a joves d'entre 12 i 18 anys

El taller d'audiovisual, que s'ha programat a la població de Riudarenes, s'emmarca dins el projecte de desenvolupament comunitari #itutambé a diverses urbanitzacions de la Selva. Aquest taller està destinat a joves d'edats compreses entre els 12 i els 18 anys i va a càrrec de Talkin' to me Productions. El projecte #itutambé pretén treballar aspectes socioeducatius amb els joves, mitjançant activitats artístiques i esportives, i cohesionar i potenciar la xarxa comunitària existent.


El taller d’audiovisual que s’està duent a terme a Riudarenes porta el títol: “Un taller de pel•lícula!”. Les sessions es faran tots els dimecres a la tarda, de setembre a desembre, al Centre Cívic de Can Fornaca. Les conductores del taller i membres de Talkin' to me Productions, l'Agnès i l'Íngrid, introduiran els joves en el llenguatge audiovisual (tipus de plans, moviments de càmera, etc.) i també els mostraran com fer servir la càmera (aprendran conceptes com diafragma, focus, etc.). En un segon bloc, que inclourà l’elaboració del guió explicaran el procés de creació audiovisual i les fases de producció i postproducció, que inclourà l'elaboració del guió. En el tercer bloc faran equips i prepararan els rodatges. Amb aquest taller es pretén que els alumnes puguin realitzar una gravació i editin un vídeo (un curtmetratge) fet íntegrament pels mateixos joves sobre el tema que ells hagin triat i amb un guió elaborat per ells mateixos. Tot aquest contingut es portarà a terme amb una metodologia participativa on la part pràctica serà la principal protagonista.


El taller de Riudarenes és el cinquè d’aquestes característiques que es fa en el marc del projecte comunitari #itutambé. El tret de sortida van ser els tallers de dansa de Caldes de Malavella i Sils, i els tallers esportius i de lleure de Vidreres i Santa Coloma de Farners.


El projecte #itutambé es desenvolupa a set urbanitzacions de la comarca de la Selva, amb la idea de dinamitzar aquests espais -sovint allunyats del nucli urbà- i de crear xarxa social. El projecte inclou un treball comunitari previ que es tradueix en reunions i contactes amb la xarxa social del municipi: tècnics de joventut, associació de veïns, joves, serveis socials, regidors, entitats, etc. El fruit d'aquest treball comunitari són les activitats i tallers proposats per la mateixa xarxa del municipi.

En el desenvolupament del projecte d’aquest any hi han col•laborat els mateixos ajuntaments, les associacions de veïns i altres entitats de les urbanitzacions. #itutambé s’ha desenvolupat també a Sils, Vidreres, Caldes de Malavella, Maçanet de la Selva, Riudarenes, Massanes i Santa Coloma de Farners.

Aquesta iniciativa la financen per la Secretaria de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i la coordina el Departament del Pla d’Inclusió i Ciutadania de l’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal. Des de l’any 2013 el Consell ha gestionat aquest projecte amb l’objectiu de dinamitzar aquests territoris i posar en contacte els seus veïns.

El conseller de Benestar Social a l’ens comarcal, Pere Garriga, ha valorat molt positivament l’experiència de les dues edicions anteriors. En aquest sentit, Garriga ha assenyalat: “El fet que enguany el projecte estigui dirigit a un públic més jove ens permet donar resposta a un nou col•lectiu que fins ara no havia estat tan protagonista del projecte.”