Dos detinguts per robar fins a vuit vegades en un mes a la mateixa benzinera de Begur

Un dels lladres també va cometre un altre robatori en una casa de Pals a principis de setembre

Els Mossos d'Esquadra han detingut dos lladres que, en tan sols un mes, van arribar a cometre vuit robatoris a la mateixa benzinera de Begur (Baix Empordà). En tots els casos, els joves tenien un objectiu clar: aconseguir diners. Al llarg de les diferents incursions, van arribar a obtenir un botí de més de 500 euros.

La jugada, però, els va sortir malament quan van decidir anar a robar en una altra benzinera, aquest cop situada al municipi veí de Palafrugell. Gràcies a les càmeres de seguretat, el seu propietari va alertar la policia i els mossos els van poder atrapar poc després. Els detinguts són dos joves de 22 i 27 anys, veïns de Begur i Palafrugell. A un d'ells, a més, també se li imputa un robatori en una casa de Pals, que va tenir lloc a principis de setembre.

El primer robatori a la benzinera de Begur, situada al polígon d'Esclanyà, va tenir lloc la matinada del 9 d'agost. A partir d'aquí, i en tan sols un mes, els lladres hi van arribar a entrar fins a set vegades més. En alguns casos, amb tan sols una diferència d'entre dos o tres dies entre robatori i robatori.

Cada vegada, l'objectiu dels lladres era el mateix: aconseguir diners en efectiu. Per això, rebentaven les màquines de rentat que hi havia a l'exterior o provocaven danys a l'establiment per accedir a la caixa registradora i endur-se'n el canvi. En total, al llarg d'aquestes incursions, van arribar a obtenir un botí de més de 500 euros. A més, cada vegada, provocaven destrosses a l'establiment.

El passat 15 de setembre, els dos joves van canviar d'objectiu. En aquest cas, van decidir anar a robar en una benzinera situada en una de les entrades de Palafrugell. Però aquest cop van acabar detinguts. Cap a quarts de sis de la matinada, el responsable de la gasolinera va alertar els mossos. L'home, a través de les càmeres de seguretat, estava veient els lladres com feien destrosses al negoci per aconseguir diners.

En un camí rural

Una patrulla va anar fins a la benzinera, però quan hi va arribar, els dos joves ja havien fugit. Abans, però, van poder endur-se la recaptació de la caixa registradora i van forçar les màquines de vending. Els mossos van començar a fer recerca per la zona i van localitzar el cotxe dels dos sospitosos en un camí rural del barri de l'Estació de Llofriu.

Els dos homes encaixaven amb les imatges que havien enregistrat les càmeres de seguretat de la benzinera. A més, a la part posterior del cotxe, els policies hi van trobar una gran quantitat de diners en monedes, passamuntanyes, guants, eines i roba fosca.

Els mossos van detenir els dos joves pel robatori a la benzinera de Palafrugell. I un cop a comissaria, els agents d'investigació els van poder relacionar amb el reguitzell de robatoris que s'havien comès a la de Begur.

A més, un dels detinguts duia al damunt les claus d'un vehicle i d'un comandament a distància. Després d'investigar-ne la procedència, els mossos van veure que s'havien robat en una casa de Pals (Baix Empordà). En aquest cas, el robatori amb força a l'habitatge s'havia comès a principis de setembre. Per això, els agents també li van imputar aquest delicte al detingut i van retornar les claus i el comandament a l'amo de la casa.

Els jos joves, que viuen a Begur i a Palafrugell, van passar l'endemà mateix a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de la Bisbal d'Empordà. Després de prendre'ls declaració, el jutge els va deixar en llibertat amb càrrecs.