Un grup de menors d'un institut de Palamós no poden viatjar a Itàlia perquè no portaven el permís dels pares

El capità del vaixell que els havia de portar va decidir deixar-los a terra

Un grup d'uns 50 joves estudiants de batxillerat de l'Institut Vedruna de Palamós s'han quedat sense viatge de final de curs a Itàlia, perquè el capità del vaixell que els havia de portar no els ha permès embarcar. El motiu és que els joves no tenien el permís dels pares segellat pels mossos d'esquadra.

Quan els responsables de l'escola, alertats pels tres professors que acompanyaven els estudiants, van saber el que passava van intentar fer les gestions pertinents per poder parlar amb els pares i aconseguir els permisos necessaris. Malgrat aconseguir la documentació que els exigien, tot plegat va ser infructuós perquè el capità es va mostrar inflexible i demanava que el permís estigués segellat pels mossos d'esquadra i, com que no va ser possible abans de la sortida del vaixell els joves es van quedar sense embarcar.

El director de l'escola Vedruna de Palamós, Mario Mercader, diu que quan van contactar amb l'empresa que els va gestionar el viatge en cap moment els va dir que necessitaven aquesta documentació. Els estudiants tenien previst fer un creuer pel Mediterrani aturant-se en diverses ciutats acadèmiques com Nàpols, Roma o Florència.

Aplica estrictament la normativa

La normativa que es contempla en aquests casos és clara. La documentació que exigia el capità del vaixell era la correcte, un document amb autorització per part dels pares, amb segell dels mossos d'esquadra. Mercader però, assegura que aquest tipus de viatge és molt habitual i que l'han fet en multitud d'ocasions sense cap problema. “Les conseqüències de no deixar pujar els nanos són molt més grans que no pas haver-los deixat embarcar” diu Mercader.

En total els joves van estar unes 6 hores esperant però al final van veure com el vaixell salpava sense ells.

Reunió amb els pares

Un cop es va confirmar que el grup de joves no van poder fer el seu viatge de final de curs, la direcció de l'Institut Vedruna va convocar una reunió d'urgència amb els pares i on també hi va assistir la companyia de viatges, que va assegurar que els joves podran fer el viatge al llarg del curs.