La UGT demana a la Generalitat entrar a l'accionariat de Nylstar

D'aquesta manera pretén tenir "un control directe" del futur de la tèxtil

La UGT ha anat un pas més enllà en les reivindicacions que ahir va posar damunt la taula durant la reunió a quatre bandes entre plantilla, sindicat, Departament de Treball i Ajuntament de Blanes. El sindicat referma la decisió d'anar tots a la una per salvar la tèxtil centenària (antiga SAFA) i exigeix a les administracions que remin a l'uníson "per reactivar la Nylstar i mantenir els més de 200 llocs de treball".

La UGT recorda que el rellotge corre i que, si no hi ha moviments, el proper 31 d'octubre Nylstar es veurà abocada a presentar concurs de creditors si no aconsegueix la injecció de capital que li permeti tirar endavant un projecte industrial sòlid. Actualment, la tèxtil blanenca acumula unes pèrdues superiors als 20 MEUR i manté tota la plantilla, de 216 treballadors, amb un ERO temporal. Els empleats fa dos mesos que no cobren el salari i la maquinària està aturada des de principis d'any.

El sindicat, com ja va fer ahir, reitera la seva desconfiança amb l'actual propietari, el Grup Praedium (amb l'empresari Alfons Cirera al capdavant). Per això, la UGT reclama que quan el concurs de creditors ja sigui un fet, i si es troben empresaris interessats en comprar la tèxtil, la Generalitat "faciliti i ajudi en la consecució de finançament" per tirar endavant l'operació.

"És més, hem sol·licitat que la Generalitat entri en l'accionariat de Nylstar per tenir un control directe sobre el pla industrial que ha de desenvolupar-se", recull el sindicat en un comunicat. Davant les males perspectives que té Nylstar actualment, el sindicat també reclama a Govern i Ajuntament que cerquin inversors "en l'empresariat del sector tèxtil per trobar un nou propietari que reprengui l'activitat productiva de Nylstar".

Ajudes concretes i especials

En paral·lel, i mentre dura el procés, el sindicat UGT també demana al Govern que creï una partida específica d'ajut als treballadors de la tèxtil. Recorda que la plantilla té els contractes suspesos, arran de l'ERO temporal, i que si el procés s'allarga, això pot derivar en "casos de vulnerabilitat".

Per això, reclama una "dotació pressupostària, per part de la Generalitat, per a ajudes especials als treballadors afectats per l'ERO temporal actual o futurs en cas de liquidació de l'empresa". En paral·lel, sol·licita a Treball, a l'Ajuntament de Blanes i al Consell Comarcal que engeguin programes de formació i de recol·locació per a la plantilla.

Per últim, també demana a la Generalitat "ajuda en la gestió i sol·licitud de les ajudes especials per a empreses en reestructuració que atorga l'Estat".