Mig centenar de persones es manifesten contra la sentència pels aldarulls a la Cambra de Comerç de Girona

La protesta s'ha desenvolupat enmig d'un fort dispositiu policial

Una cinquantena de persones convocades pel Grup Antirepressiu de Girona s'han concentrat, aquest dijous a les vuit del vespre, a les portes de la Cambra de Comerç per rebutjar la sentència que condemna vuit activistes pels aldarulls durant la vaga general del 14 de novembre del 2012. La manifestació s'ha fet enmig d'un fort dispositiu policial. Els Mossos d'Esquadra han blindat l'accés a la Cambra col·locant-hi tanques.

Els manifestants han reclamat l'absolució dels vuit encausats i ha acusat els empresaris gironins, la Generalitat i la fiscalia de provocar una "condemna exemplar". "És un avís a les vaguistes amb un missatge clar: la patronal està protegida pels poders públics i qualsevol acció contra ella serà castigada", han denunciat amb la lectura d'un manifest.

Els manifestants han desplegat dues pancartes on s'hi podia llegir 'Els rics sempre ens diuen que no treballem prou' i '1 any i 6 mesos de presó per respondre els atacs de la patronal'.

La sentència del Jutjat penal 1 de Girona, que s'ha fet pública aquest dijous, condemna els vuit activistes a penes que van des del 6 mesos fins a l'any i mig de presó per delictes de desordres públics, atemptat a agent de l'autoritat, danys i faltes de lesions.

La jutgessa considera provat que, durant la manifestació, els condemnats van "envair" la Cambra de Comerç, van colpejar agents dels Mossos d'Esquadra que custodiaven l'entrada i van causar desperfectes a l'edifici. La sentència no és ferma i es pot recórrer a l'Audiència de Girona.