Detingut per abordar per darrere una dona a Platja d'Aro i posar-li un ganivet al coll per robar-la

Els mossos arresten dos joves més que van fer caure un turista a terra i li van robar la ronyonera

Els Mossos d'Esquadra han detingut un lladre que va abordar amb violència una dona a Platja d'Aro (Baix Empordà), li va posar un ganivet al coll i va amenaçar amb matar-la si no li donava la bossa de mà.

El lladre, un jove hondureny de 18 anys, va atacar la víctima per darrere i li va dir que, si es girava, li tallaria el coll. Després de patir el robatori, la dona va alertar la policia i els mossos van poder atrapar el jove poca estona més tard. Al damunt encara portava el ganivet, de 7 centímetres de fulla, i el telèfon mòbil de la dona.

Aquesta no és l'única detenció d'un lladre violent que els mossos han fet al municipi aquests darrers dies. També han arrestat dos joves més que van fer caure un turista a terra d'una puntada de peu i li van robar la ronyonera.

Ampliació:

El robatori amb intimidació va tenir lloc fa pocs dies a Platja d'Aro. El lladre va abordar la dona per darrere a quarts de nou del matí, quan la víctima anava cap a casa seva. El jove, que és hondureny i viu a Palamós, va posar un ganivet al coll de la víctima i li va exigir que li entregués la bossa de mà.

Després, el jove va amenaçar la dona amb matar-la si es girava mentre ell fugia corrents. La víctima, que va patir un tall superficial al coll, va denunciar els fets a la policia, però no va poder aportar cap descripció del lladre perquè no li havia vist la cara.

Els Mossos d'Esquadra van començar a fer recerca pel municipi i a quarts de deu del matí van localitzar un jove que els va semblar sospitós. Caminava sense samarreta per la C-253. La patrulla el va escorcollar i al damunt li van trobar un ganivet amb una fulla de 7 centímetres i dos telèfons mòbils. Un d'ells tenia la foto de perfil de la víctima.

Per tot plegat, els mossos van detenir el jove per un delicte de robatori amb violència i intimidació. Després de passar davant del jutge va quedar en llibertat amb càrrecs.

A presó per agredir un turista

Qui sí que ja es troba entre reixes és un altre lladre, a qui la policia va detenir a finals d'agost. Ell i un altre jove van agredir un turista que passejava pel passeig marítim, el van fer caure a terra i li van robar la ronyonera. Els dos lladres tenen 22 i 24 anys, nacionalitat espanyola i viuen a Sant Feliu de Guíxols i a Calonge.

El robatori va tenir lloc el 24 d'agost. El jove que ha entrat a presó va atacar el turista aprofitant que estava del tot desprevingut. L'home caminava amb un amic pel passeig marítim quan el lladre li va donar una puntada de peu i el va fer caure a terra. Amb la caiguda, la ronyonera del turista es va obrir i els seus documents van anar a parar pel terra.

Quan la víctima es va voler aixecar, el lladre li va impedir. Mentrestant, d'una revolada, el seu còmplice va agafar el telèfon mòbil i la targeta de crèdit de la víctima. Com que tot va passar tan ràpid, l'amic de la víctima no va tenir temps de reaccionar.

Després d'investigar el cas, els mossos van poder detenir un dels lladres. I poc després, l'altre. El jutge ha enviat a presó el que va donar la puntada de peu, que ja té diversos antecedents per fets similars, i ha deixat l'altre en llibertat amb càrrecs.