El castell de Montsoriu s'apunta a les Jornades Europees del Patrimoni

El proper diumenge celebrarà visites guiades

Coincidint amb les Jornades Europees del Patrimoni, que se celebraran el pròxim diumenge 18 de setembre, el castell de Montsoriu organitza unes visites guiades en què s’incidirà específicament en les obres de restauració que s’estan fent al castell i en el procés de recuperació de tot el recinte, iniciat fa més de vint anys. Així, les visites guiades gratuïtes es faran al matí, concretament a dos quarts d’onze del matí i a les dotze del migdia respectivament. Aquelles persones que vulguin apuntar-se a alguna d’aquestes visites guiades i gratuïtes cal que facin la inscripció prèvia a info@montsoriu.cat. Així mateix, amb motiu de les Jornades Europees del Patrimoni, durant tot el diumenge al matí, de les deu a les dues, hi haurà entrada gratuïta per a tots els visitants.

Els visitants gaudiran durant el recorregut dels diversos recintes del castell tot passant per alguns dels indrets més enlairats (torres, terrats, passos de ronda...), amb les seves vistes espectaculars, i també pels racons més amagats i sorprenents (el celler, la gran cisterna del pati d'armes...).
D'aquesta manera, amb la participació a les Jornades Europees del Patrimoni, des del Patronat del Castell de Montsoriu i el Consell Comarcal de la Selva es vol contribuir a fer descobrir i viure al màxim nombre de persones aquest magnífic castell, exemple significatiu del patrimoni cultural comarcal, català i europeu.

Les Jornades Europees del Patrimoni les varen crear elConsell d'Europa l'any 1991 i des de llavors cada vegada hi ha més països europeus que organitzen activitats relacionades amb el patrimoni cultural durant tot un cap de setmana de setembre o octubre. Catalunya s'hi va adherir ja a la primera edició i enguany s'ofereixen més de 380 activitats arreu del territori. Enguany les Jornades se celebren els dies 16, 17 i 18 de setembre de 2016. La sessió plenària del programa de les Jornades Europees de Patrimoni al Consell d’Europa ha decidit dedicar l'edició d'enguany a les persones que treballen per al coneixement, la difusió i la conservació del Patrimoni agrupades com a comunitats patrimonials.

El lema suggerit és “Patrimoni de tot@s” i posa en relleu la cooperació multilateral de tots els agents necessaris per difondre i conservar el patrimoni cultural, fomentar la màxima visibilitat de la participació ciutadana, el voluntariat, els col•lectius minoritaris, els projectes exemplars de col•laboració i finançament publicoprivat i activitats en les quals les comunitats locals participin de la gestió i conservació del patrimoni.