Endesa deixarà sense llum més d'un centenar de comerços de Figueres el dilluns al matí

La companyia ha avisat avui a les botigues afectades pel tall

Endesa ha informat aquest matí mitjançant una avís per escrit que el proper dilluns 19 de setembre realitzarà un tall de llum entre dos quarts de nou del matí i dos quarts d'una de la tarda a Figueres (Alt Empordà).

El tall afectarà el principal nucli comercial de la capital altempordanesa i impossibilitarà que molts establiments puguin obrir les seves portes o treballar amb normalitat. En total es calcula que són més d'un centenar les botigues que es veuran afectades per aquests treballs de manteniment a les instal·lacions.

Des d'Endesa asseguren que malgrat les tasques estan programades per aquelles hores, podria ser que el servei es restablís abans del que s'estipula en l'avís. Els treballs han de servir per estendre unes noves línies de mitjana tensió fins a una subestació situada a tocar el Teatre-Museu Salvador Dalí i que han de servir per a poder alimentar correctament nous subministraments a la zona. Un d'aquests nous abonats que en farien us són els dos nous establiments que el grup Inditex obrirà properament al carrer Peralada i al carrer Jonquera.

Amb tot, el tall de llum ha generat queixes entre els comerciants que es veuran afectats. En declaracions a aquest diari, alguns asseguren no entendre per què aquestes feines de manteniment no es duen a terme el diumenge o bé fora d'horari comercial. Per la seva banda, Endesa ha explicat a AraGirona.cat que han consultat amb els comerciants de la zona i aquests els han assegurat que el dilluns al matí la pràctica totalitat es troben tancats. L'empresa apunta que és pràctica habitual escollir dies així per tal de minimitzar al màxim el nombre d'interrupcions comercials possibles.

Els carrers afectats pel tall de llum són el carrer Besalú, el Corriol de l'Església, el carrer de Pons, el carrer del Forn Baix, el carrer Jonquera, el carrer Magre, el carrer Peralada, la Pujada de l'Església, el carrer de Sant Pere i la Plaça de l'Ajuntament.