Pere Vila, l'únic candidat que es postula per encapçalar el Partit Demòcrata Català a Girona

Jaume Busquets volia disputar el lideratge a Vila en unes primàries però es fa enrere

Quan falta una setmana per esgotar el termini per presentar candidatures a liderar el Partit Demòcrata Català (PDC), a nivell de les comarques gironines hi ha un únic candidat.

Es tracta de Pere Vila, que ha estat president de CDC fins a la seva dissolució i que, actualment, també presideix la Diputació de Girona.

Vila està treballant en confeccionar la candidatura –formada per dotze integrants- i ha declinat fer declaracions fins que tingui tot l'equip a punt.

Busquets es fa enrere

Si ningú més fa el pas, el partit finalment no haurà de fer primàries. A principis de setembre, el president del Consell Comarcal del Gironès i alcalde de Sant Martí de Llémena, havia fet públic que volia disputar el lideratge del nou partit a Pere Vila. "Crec que tinc trajectòria i coratge per fer l'esforç d'implantació al territori que vol fer el nou partit", ha destacat.
Tanmateix, finalment no presentarà candidatura. Busquets ha reconegut que hi ha "força veus" –tant a nivell gironí com nacional- que li han demanat que no ho faci. "Em diuen que el partit està dèbil i que no és el moment de provocar divisions sinó d'anar units", ha argumentat.

Busquets ha reconegut que no comparteix les maneres de fer de Vila i espera que el nou equip "sigui capaç de canviar-ho". Per tant, per coherència, ha decidit no formar part de la candidatura que encapçalarà Vila. El president del consell comarcal ha lamentat que algunes veus dins del partit "tinguin por a votar" i ha subratllat que convocar unes primàries no s'ha d'interpretar com una divisió. "Si et presentes i perds no vol dir que estiguis mort políticament, el partit pot continuar comptant amb tu pel que calgui", ha defensat.