Millo (PP) reclama a Madrid que els diners per a la casa natal de Dalí siguin als pressupostos del 2017

El dirigent del PP confia que la partida s'executarà com a "prioritària" l’any vinent

El president provincial del PP de Girona, Enric Millo, s’ha adreçat per escrit al Ministeri de Cultura reclamant que inclogui la partida de 500.000 euros per a la rehabilitació de la casa natal de Salvador Dalí al projecte de pressupostos generals de l’Estat (PGE) del 2017, i que aquesta s’executi com a “prioritària”.

Millo ha fet aquest anunci un dia després de conèixer-se que l’Estat ha descartat la subvenció prevista. Un fet durament criticat per l’alcaldessa de Figueres, Marta Felip. El dirigent popular ha recordat a CiU i PSC que fins ara cap altre govern espanyol havia contemplat aquesta inversió i ha atribuït la retirada de l’ajut al “bloqueig” del PSOE a la formació d’un nou executiu espanyol. Millo ha volgut reafirmar el “compromís” del Partit Popular (PP) amb el projecte de rehabilitació de la casa natal de Dalí després que el govern espanyol congelés la partida de 500.000 euros anunciada. “Nosaltres hem complert el nostre compromís al 100% perquè ens vam comprometre que la partida s’inclouria als pressupostos del 2016, i així es va fer”, ha afirmat.

Alhora, ha explicat que la inversió no s’ha executat finalment “per la necessitat d'adaptació als objectius d'estabilitat pressupostària imposats per la Comissió Europea” ja que “totes les partides d’aquest tipus que no estaven executades o en execució al mes de juliol del 2016 no tenien caràcter de disponibilitat a partir de l'1 d'agost, i una d’elles, lamentablement, és aquesta”.

El president provincial del PP a Girona ha recordat que aquesta “era la primera vegada que constava una partida per la rehabilitació de la casa natal de Salvador Dalí als PGE". I és que "fins ara PSC i CiU ho havien promès però no s’ha fet res fins que ha estat el PP al capdavant del Govern”, ha etzibat.

D’altra banda, Millo ha lamentat que “un dels motius” que fan que es “paralitzin” les inversions del govern espanyol és el “bloqueig” del PSOE de Pedro Sánchez a la formació d’un nou executiu a l’Estat.

En aquest sentit, el dirigent popular ha considerat que “l'alcaldessa de Figueres, en lloc d'enviar notes de premsa criticant el Partit Popular, com va fer ahir, el que hauria de fer és demanar explicacions i exigir responsabilitats al seu soci de govern, el PSC”.

Finalment, Millo ha assegurat que “de la mateixa manera que exigim al govern espanyol que inclogui aquesta partida pressupostària l’any vinent, continuarem exigint al Govern de la Generalitat que també s’hi comprometi”.