Un grup de 20 aturats de Girona perdran la 'por' a buscar feina en cinc mesos

La ciutat tindrà a finals d'octubre una llançadora d'ocupació

Girona comptarà a finals d'octubre amb una llançadora d'ocupació que servirà per ajudar 20 persones a reforçar les habilitats professionals i a conèixer noves eines d'accés al mercat laboral.

El programa s'adreça a gironins en situació d'atur i que tinguin entre 18 i 59 anys. Al marge d'aquests requisits, no busquen un perfil concret, ja que hi podran participar persones amb estudis bàsics, persones que procedeixin de formació professional o batxillerat o persones amb diplomatures o llicenciatures universitàries. De la mateixa manera, no cal que tinguin experiència en un sector determinat, sinó que la participació està oberta a persones amb trajectòries d'àrees laborals diferents.

El director de la Fundació Telefónica Catalunya, Joan Cruz, ha destacat que les llançadores són un clar exemple de com les persones s'organitzen de forma solidària amb una missió molt clara: canviar l'actitud en la cerca de feina, evolucionar personalment i professionalment i aconseguir una oportunitat de futur al mercat de treball per a tots els integrants. "Amb aquestes garanties d'èxit i bons resultats arribem ara a Girona", ha afirmat.

Les persones interessades a participar en el programa tenen temps per apuntar-s'hi fins al 21 d'octubre i ho poden fer virtualment a través del web de les Llançadores d'Ocupació (http://www.lanzaderasdeempleo.es/formulario-de-inscripcion) o de manera presencial al Servei Municipal d'Ocupació.

Els seleccionats es reuniran quatres dies a la setmana, durant un període de cinc mesos, al Servei Municipal d'Ocupació, espai cedit per l'Ajuntament de Girona per al programa. Guiats per una persona tècnica, duran a terme sessions de coaching i intel·ligència emocional; dinàmiques de comunicació, marca personal i cerca de feina 2.0; entrenament d'entrevistes personals; elaboració de mapes d'ocupabilitat; visites a empreses; reunions amb emprenedors, i processos d'intermediació laboral amb responsables de recursos humans.

Segons ha explicat la tècnica del programa a la Fundació Santa María la Real, Marta Prieto, cada llançadora estarà integrada per un equip molt heterogeni per fomentar la cultura col·laborativa. Seran perfils diferents que s'ajudin els uns als altres a buscar feina, amb noves tècniques i eines que s'ajusten a les necessitats de les empreses i del nou mercat. Prieto ha recordat que la Fundació Santa María la Real ha impulsat 240 llançadores arreu de l'Estat des del 2013 fins ara, amb prop de 5.000 participants i un percentatge d'inserció del 60%. A més, tots els participants han ressaltat que, trobant feina o no, se senten més preparats i amb més recursos per aconseguir-ho.

La tinenta d'alcalde i regidora de Serveis Socials, Habitatge i Seguretat, Sílvia Paneque, explica que per a l'ajuntament era molt important poder ampliar la franja d'edat dels participants fins als 59 anys perquè a la ciutat hi ha una franja d'aturats de llarga durada de més de 50 anys que consideren prioritari poder reinserir laboralment.

"L'Ajuntament de Girona treballa per articular tots els canals i els recursos possibles per fer front a la situació d'atur dels seus ciutadans i les llançadores es plantegen com una molt bona opció per donar una resposta adequada a les necessitats de les persones que busquen posicionar-se en el mercat de treball, augmentat la seva capacitat d'ocupabilitat mitjançant l'entrenament d'habilitats i competències transversals", ha remarcat.

De moment, fan una primera llançadora per un període de cinc mesos però no descarten repetir i ampliar l'experiència.