Una vintena d’alcaldes gironins animen els ciutadans a participar a la Diada

L’acte central que es farà aquest diumenge a Salt ja té més de 30.000 inscrits

Un total de 23 alcaldes gironins han fet una crida a la participació ciutadana en l’acte central que organitzaran aquest diumenge l’ACN i Òmnium Cultural a Salt (Gironès). Ho han fet aquest dijous just al punt on ha de començar la manifestació, a l’avinguda dels Països Catalans i a tocar de l’edifici de l’Estació Jove de Salt.

Amb aquest gest, els alcaldes de diferents municipis i formacions han volgut demostrar la unitat del territori per aconseguir que aquesta sigui la “Diada més multitudinària” que s’hagi viscut fins ara a la demarcació, segons paraules de l’alcalde de Salt, Jordi Viñas (ERC), que ha assegurat sentir-se “acompanyat” en tot allò que està fent falta per acollir aquest acte al seu municipi. Els organitzadors han informat que ja s’han superat els 30.000 inscrits i que confien que l’assistència sigui encara més gran.

Ampliació:

Entre els 23 alcaldes, hi havia gairebé tots els de les capitals de la comarca amb l’única absència del d'Olot que no ha pogut venir perquè és la festa major. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha fet també una crida a la participació amb el següent missatge: “Els alcaldes i alcaldesses gironins estem a punt per donar compliment al mandat dels ciutadans, posar-nos a disposició del Parlament i aconseguir la república catalana”. És per això, ha dit, que els ciutadans han de venir aquest Onze de Setembre a “lluitar i exigir” la independència de Catalunya.

Des de l’organització, s’ha explicat que ja s’han superat els 30.000 inscrits en la manifestació i s’han mostrat optimistes ja que confien que la xifra final sigui més elevada.

Els alcaldes que han assistit aquest dijous a l’acte unitari eren els de Girona, Figueres, Santa Coloma de Farners, Banyoles, La Bisbal d’Empordà, Sant Feliu de Guíxols, Cassà de la Selva, Sant Hilari de Sacalm, Begur, Riells i Viabrea, Sant Julià de Ramis, Vilablareix, Fornells de la Selva, La Cellera de Ter, Verges, Aiguaviva, Sant Jordi Desvalls, Campllong, Osor, La Pera, Ordis, Sant Martí Vell i la localitat amfitriona, Salt. No hi havia l'alcalde de Ripoll com a capital de comarca del Ripollès perquè aquest municipi té assignat celebrar la Diada a Berga.