Un pastor de Girona denuncia que uns lladres li han violat una ovella i ho han enregistrat en vídeo

Les JARC denuncien una manca de vigilància i protecció pels ramaders

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) ja ha denunciat aquest matí els robatoris reiterats que està patint el sector agrari i que a mesura que passa el temps s’incrementen. El darrer cas més flagrant és el que ha tingut lloc recentment a la Vall de Sant Daniel de Girona, on el pastor Gabriel Adasma va patir el robatori d'un grup d'ovelles que van ser violades pels mateixos lladres. Aquests, l'endemà del robatori van anar a trobar al pastor i li van mostrar un vídeo on sortien abusant sexualment de l'ovella. El pastor, pertorbat, va donar mitja volta després de veure les imatges i va marxar sense dir res. 'Jo dic que si roben una ovella doncs que almenys se la mengin, hi ha gent que passa gana', ha dit en declaracions a Ràdio Girona.

Adasma porta temps patint robatoris en comptagotes (fins a deu exemplars per robatori) però ara la pràctica s’ha incrementat fins arribar a les 30 ovelles en una sola acció. És per aquest motiu que des de les JARC es manté un contacte directe amb els Mossos d’Esquadra i es treballa per a que la tramitació de les denúncies sigui més àgil. L'organització considera aquesta situació 'inacceptable' i és per aquest motiu que demanen més vigilància i protecció per als pagesos i ramaders que treballen al camp.
 
En la darrera reunió mantinguda amb els Mossos d'Esquadra, els representants de JARC van demanar que es tipifiquin aquests casos com a robatori, 'ja que ens hem trobat que en el moment de demanar a la companyia asseguradora la compensació de les pèrdues produïdes pel robatori, aquests assenyalen que no es tracta de tal robatori, sinó que es considerat furt perquè els productes assegurats, com tubs de reg, animals...  es troben a l’aire lliure i no tancats amb pany i clau', han denunciat. Des de l'organització consideren necessari dotar de més agents i mitjans a  la protecció d’un sector econòmic que 'l’únic que vol fer és viure de la feina que fa, ja que el que no volem és un espai agrari delimitat per tanques i cadenats', han dit.

  • Gabriel Adasma explica el moment en que li ensenyen el vídeo de la violació © Ràdio Girona