L'hoteler de Lloret deu 450.000 euros a l'ajuntament en taxes, impostos i rebuts d'aigua

També tenia el gas punxat als quatre hotels

L'hoteler de Lloret de Mar (Selva) deu 450.000 euros a l'ajuntament en concepte de taxes, impostos municipals i rebuts d'aigua. El deute fa dos anys que s'acumulava i l'ajuntament ja l'havia reclamat a través del consell comarcal.

A més, en el cas del Marina Sand no tenia ni comptador i havia fet una connexió il·legal. Gas Natural també ha detectat algunes anomalies en la instal·lació de dos hotels més però, en aquests casos, no comprometen la seguretat. En el cas de la llum, el deute amb Endesa és de 210.000 per rebuts impagats i 168.000 euros estafats mentre tenia la llum punxada.

El consistori dóna fins demà al matí per desallotjar les 600 persones que hi ha als hotels Marina Sand i Savoy (inicialment s'havia dit 800) i si no tanquen en 24 hores hi enviarà la policia. L'ajuntament ja ha iniciat els tràmits per sancionar-lo per la via penal i civil i alerta que serà molt exigent a l'hora de tornar a donar la llicència per tal que els quatre hotels puguin tornar a obrir. En total, els quatre establiments tenen 666 habitacions.

Ampliació:

Les darreres informacions proporcionades per l'Ajuntament de Lloret fan que el cas dels hotels que tenien la llum punxada sigui encara més greu. L'alcalde, Jaume Dulsat, ha explicat que tenen un deute acumulat amb l'ajuntament que arriba als 450.000 euros en concepte de taxes, impostos municipals i rebuts d'aigua impagats en els darrers dos anys. Segons defensa l'alcalde, ha estat complicat detectar els impagaments perquè darrera dels hotels hi ha quatre societats diferents. Tanmateix, ha assegurat que els pagaments ja s'havien reclamat i s'estan tramitant a través del consell comarcal de la Selva.

Un hotel amb el gas connectat il·legalment

L'alcalde també ha explicat un altre fet greu que ha compromès la seguretat dels clients de l'hotel Marina Sand, que té 236 habitacions. Segons confirma la companyia Gas Natural, l'hotel es va donar de baixa del servei el passat mes de març. Durant una revisió que es va fer arran del cas de la llum, Gas Natural va descobrir que l'hotel estava connectat il·legalment al subministrament. La companyia està calculant, a més, l'import estafat durant aquests mesos. Dimecres a la nit es va desconnectar completament aquest enllaç il·legal.

En el cas dels altres tres hotels, la companyia distribuïdora de gas informa que en dos d'ells (el Savoy i el Sun Village) han revisat la instal·lació i han detectat "petites anomalies" que, segons remarquen, en cap cas comporten la seguretat de l'establiment. En el cas del Mediterranean, els tècnics no hi ha pogut accedir perquè estava tancat i ho faran properament.

24 hores per desallotjar

Als dos hotels que s'han de tancar hi ha actualment 600 clients, molts dels quals procedeixen dels altres dos hotels del grup que ja estan tancats. L'ajuntament ha donat 24 hores a l'empresa per clausurar els hotels. La feina de l'operador turístic World2meet és ara trobar un lloc per a aquests turistes.

"Estem al setembre però l'ocupació encara és molt alta i sé que s'estan fent molts esforços per trobar-los un altre lloc", ha manifestat Dulsat. Malgrat que els hotels no estaven agremiats al Gremi d'Hotelers de Lloret, l'alcalde ha explicat que l'associació està ajudant per recol·locar els clients. "La nostra prioritat és que els turistes estiguin ben atesos", ha manifestat l'alcalde.

Dulsat confia que l'operador turístic trobarà lloc ja sigui a Lloret o en d'altres poblacions per a tots els turistes. "Són una empresa seriosa i sabem que estan treballant per portar-ho a terme en les 24 hores que els hem donat", ha manifestat. No obstant això, ha avançat que si no es fes enviaran la policia local per tancar els establiments.

Accions legals

L'alcalde ha lamentat els fets i ha assegurat que són molt greus i que actuaran "amb contundència". "Iniciarem accions legals tant per la via penal com per la via civil perquè el missatge que volem donar és clar: a Lloret no tot s'hi val", ha manifestat. Dulsat defensa que l'ajuntament no podia conèixer l'abast de la situació en aquests quatre hotels perquè es tractava d'una qüestió entre la cadena hotelera i companyies alienes a l'ajuntament.

El consistori no tornarà a donar els permisos pertinents als hotels fins que demostri que té tots els subministraments restablerts i les connexions legals. Els quatre hotels obren només per a la temporada d'estiu i acostumen a tancar entre finals de setembre i principis d'octubre.

Arran d'aquest cas, l'ajuntament demanarà als hotels de la població que presentin regularment inspeccions externes per demostrar que tenen totes les connexions i subministraments en regla. "Per reprendre la confiança pública amb els hotels de Lloret els demanarem aquestes inspeccions per comprovar que fan bé la feina, com estem convençuts que ho fan la majoria", ha remarcat.