Mor la nena de 6 anys que havia estat a punt d’ofegar-se en una piscina de Salt fa un mes

Havia quedat en estat crític i va morir divendres passat

La nena de 6 anys que havia quedat en estat crític després d’estar a punt d’ofegar-se en una piscina de Salt el 12 d’agost va morir divendres passat a l’Hospital Josep Trueta de Girona, on es trobava ingressada.

Un banyista va trobar la petita inconscient a la piscina i va donar l’avís i tot seguit el socorrista de l’equipament i posteriorment els efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) van aconseguir reanimar-la si bé va ser ingressada a la UCI Pediàtrica en estat molt greu.

Posteriorment va ser traslladada a la Vall d’Hebron i al cap d’uns dies va ingressar de nou al Trueta on finalment ha mort en no superar les greus lesions originades per l’estona que va estar sota l’aigua. Amb la mort d’aquesta nena, ja són cinc els menors que han perdut la vida per ofegament en una piscina a la demarcació de Girona.

Ampliació:

La mort de la nena de 6 anys per ofegament s’afegeix a l’estiu negre que les comarques gironines han viscut pel que fa a aquest tipus d’accidents amb menors. El 25 d’agost, un nena de quatre anys que havia estat a punt d’ofegar-se quatre dies abans a la piscina d’una casa rural de Sils no va poder superar les greus lesions.

El mateix 21 d’agost també va morir per ofegament una nena de tres anys en una piscina de Calonge. L’endemà, 22 d’agost, va morir el nen britànic de 12 anys que havia quedat en estat crític després d’estar a punt d’ofegar-se en una piscina d’un hotel de Lloret de Mar el 18 d’agost. I per circumstàncies molt similars, també va morir una nena de 3 anys francesa que el 9 d’agost va caure en una piscina d’una casa de la urbanització Lloret Blau.