La Schubertíada de Vilabertran tanca amb un 82% d'ocupació mitjana

Es van esgotar entrades en quatre dels quinze concerts

L'edició número 24 de la Schubertíada de Vilabertran ha superat expectatives i ha registrat més públic que mai. Tot i que es manté fidel a l'esperit original de les schubertíades, que eren trobades entre amics per escoltar música en la intimitat, el festival ha aconseguit atreure un públic "més divers, juvenil i internacional" que en altres ocasions.

Hi han contribuït la programació de matinals dedicades a Bach i el concert familiar. A més, s'ha fet un esforç en promocionar l'esdeveniment musical català en festivals europeus prestigiosos del lied, com el de Heidelberg (Alemanya), Scharzenberg (Àustria) o la Wigmore Hall de Londres (Regne Unit).

L'organització ja pensa en la programació de l'any vinent, quan se celebrarà el 25è aniversari de la primera Schubertíada de Vilabertran. Segons Medem, a hores d'ara ja han rebut "una allau" de propostes i peticions de "grans artistes" per sumar-se al cartell, que promet grans noms i una iniciativa "històrica". Per primer cop, un quartet català tocarà en cinc concerts la integral dels setze quartets de Beethoven, una de les fites de la música.