Elevades temperatures mínimes de rècord amb tendència a la millora

Figueres ha registrat 24,7ºC aquesta matinada

La nit s'ha allargat dues hores però les temperatures mínimes semblen ignorar aquest fet. Aquesta matinada de dilluns s'han registrat unes mínimes que res tenen a veure amb les dades que es solen recollir a aquestes alçades de setembre.

Amb tot, una de les ciutats més castigades ha estat Figueres (Alt Empordà), que ha assolit la seva mínima de 24,7ºC pels voltants de les quatre de la matinada. Per la seva banda, Girona també s'ha apuntat a una nit càlida registrant una mínima de 20ºC a les cinc de la matinada segons recull l'observatori de Grup de Física Ambiental del Departament de Física de la Universitat de Girona (UdG).

Altres xifres destacades són els 20,3ºC de Santa Cristina d'Aro (Baix Empordà) a les 6:47h o els 19,9ºC a Santa Coloma de Farneres (Selva) a les 7:38h.

Amb tot, les temperatures al llarg d'avui no seran gaire diferents a les dels darrers dies registrant-se valors d'entre 30 i 35ºC. El cel estarà pràcticament poc ennuvolat amb el pas de bandes de núvols alts i mitjans.

Les temperatures aniran a la baixa de cares a la segona meitat de setmana, moment en que es poden esperar ruixats a la zona de Ripollès i la Garrotxa i que el cap de setmana es podrien estendre a major part del territori.