Restringit l'accés al Cap de Creus i el Massís del Montgrí per risc d'incendi

El perill ve donat principalment per la forta tramuntana prevista a la zona i la sequera

El Departament d’Agricultura ha decidit restringir avui dilluns 5 de setembre l’accés a peu de persones i vehicles a la zona del Massís del Montgrí i del Cap de Creus davant l’augment del risc d’incendi forestal. El perill ve donat principalment per la forta tramuntana prevista a la zona, la sequera acumulada, temperatures elevades anormals per l’època i humitats baixes generalitzades.

A més d’aquests espai protegits, es controlaran fins a 39 municipis de l’Alt i el Baix Empordà per aquest alt risc d’incendi i en aquestes localitats han quedat suspeses totes les activitats que poden generar perill de foc. El risc d’incendi a Catalunya és molt alt sobretot cap a l’interior i el prelitoral de la meitat sud del país i a la zona de l’Empordà més afectada per la tramuntana, on pot arribar a ser extrem. Està previst que el Pla Alfa 3 es mantingui activat fins al proper dimarts a la nit.

Els municipis que a partir d’avui es veuen afectats per l’activació del nivell 3 –que implica la suspensió de totes les autoritzacions d’activitats que poden generar perill d’incendi forestal- són els següents: A l’Alt Empordà, Cadaqués, Castelló d’Empúries, Colera, el Port de la Selva, la Selva de Mar, l’Escala, Llançà, Palau Santa Eulàlia, Palau-Saverdera, Pau, Portbou, Roses, Sant Miquel de Fluvià, Sant Mori, Sant Pere Pescador, Siurana, Torroella de Fluvià, Ventalló, Viladamat, Vilajuïga i Vilamacolum. I al Baix Empordà, Albons, Begur, Bellcaire d’Empordà, Foixà, Fontanilles, Gualta, la Tallada d’Empordà, Mont-ras, Palafrugell, Palau-sator, Pals, Regencós, Serra de Daró, Torroella de Montgrí, Ullà, Ultramort, i Verges.

El cos d’Agents Rurals conjuntament amb el Grup Especial de Prevenció d’Incendis Forestals (GEPIF), i Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) efectuaran la vigilància en els espais on el Pla Alfa 3 es mantingui activat.