Unes 500 persones assagen el batec de la Diada a Girona

El President de l'ANC, Jordi Sánchez, fa una crida perquè l'Onze de Setembre sigui "històric"

L'assaig de l'acte central de la Diada que s'ha fet aquest divendres Jardins de la Infància de Girona ha reunit a mig miler de persones. Moltes venien equipades amb estelades i la samarreta que s'ha dissenyat aquest any. L'acte ha comptat amb la presència de Jordi Sánchez, President de l'ANC, i l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas. Els dos han cridat a la mobilització el proper Onze de Setembre i emplenar els carrers de Salt per tal que, com ha dit Sánchez, fer d'aquesta 11-S, un dia "històric".

Sánchez ha reconegut que el nombre d'inscripcions és més baix que el d'altres anys, però a Salt de moment s'hi ha apuntat prop de 25.000 persones fet que "denota que serà una gran mobilització". El d'aquest divendres ha estat el primer assaig que es fa a les comarques gironines. "El que fem a Girona és escalfar motors, i crear ambient", deia Sánchez que alhora recordava que a l'assemblea li facilita molt la logística si, qui vulgui participar, s'hi apunta. Després dels parlaments s'ha fet l'assaig del batec i l'acte ha acabat, com sol ser habitual, entonant Els Segadors seguit de crits d'independència.

Un missatge al món

Durant els parlaments que s'han fet Jordi Sánchez ha dit que el que cal fer el diumenge és "enviar de nou un missatge al món" que torni a saber la voluntat dels catalans de construir un nou país de forma pacífica, malgrat els impediments que s'estan posant des de l'Estat. En aquest sentit, Sánchez ha coincidit amb l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, qui també ha reclamat unitat i "no defallir" malgrat que hi pugui haver un cert cansament. Madrenas ha fet gala de Girona com ajuntament independentista on 18 dels 24 regidors són sobiranistes, i ha dit que des de tota la demarcació de Girona s'ha d'empènyer plegats perquè "Salt sigui un èxit aquesta Diada"

Referències al Tribunal Constitucional

En l'acte Sánchez ha volgut reiterar de nou el suport que des de les entitats sobiranistes, a tots els ajuntaments investigats per donar suport a la declaració independentista, a les institucions catalanes i a tots els polítics immersos en processos judicials pel cas del 9-N (Artur Mas, Irene Rigau, Francesc Homa i Joana Ortega). Sánchez ha denunciat que el TC, instigat pel govern de l'Estat, vulgui "silenciar la democràcia parlamentària". "Un tribunal Constitucional no farà callar la veu de tot un poble", ha sentenciat Sánchez.