L'alcalde de Castelló d'Empúries es nega a facilitar la formació de meses electorals el 25-D

Salvi Güell (ERC) avisa que "per sentit comú" no convocarà el ple per designar els membres de les meses

L'alcalde de Castelló d'Empúries (Alt Empordà), Salvi Güell (ERC), es nega a facilitar la designació de membres de les meses electorals en cas que el 25 de desembre hi hagi eleccions espanyoles. La legislació obliga els ajuntaments a convocar un ple per triar, a l'atzar, els membres d'aquestes meses, però Güell ja ha avisat que "no es veu amb cor" de fer-ho.

Diu que no tem les possibles conseqüències d'aquesta acció de protesta, que obeeix al "sentit comú" i no a la "ideologia". "No pot ser que els nostres conciutadans hagin d'anar a treballar el dia de Nadal", ha expressat tot recordant que una jornada electoral requereix la mobilització de treballadors municipals, representants polítics i policies, entre d'altres.

L'elecció dels membres de les meses electorals es fa per atzar i a través d'un sistema informàtic, durant un ple i amb la supervisió d'un secretari municipal. Davant la possibilitat que el 25 de desembre, hi hagi terceres eleccions espanyoles, l'alcalde de Castelló d'Empúries ja ha advertit que no pensa signar l'ordre de convocatòria de l'esmentat ple.

D'aquesta manera, ha expressat el seu descontentament amb la possible nova data electoral, que "només se li ha pogut ocórrer a algú que no ho ha pensat bé o amb ganes de fer mal a algun altre partit polític", ha etzibat.

Güell ha recordat que votar és "un dret" però alhora "una obligació" per a molta gent que aquell dia hauria de treballar a fi de garantir un correcte desenvolupament de la jornada. És a dir, per als membres de les meses electorals, els representants de la Junta Electoral, secretaris municipals, policies locals, Mossos, etc.

Com a representant públic "més proper" a la ciutadania, es nega a "fastiguejar" els seus veïns, ha dit. "Crec que els alcaldes no hem de fer-ho, molts ja m'han dit que coincideixen amb mi", ha explicat, alhora que ha deixat clar que no tem a les possibles conseqüències. "No ho veig un delicte o una falta greu, hem d'actuar en base a la nostra consciència", ha puntualitzat.