Olot i Girona revisaran l'obra de l'escultor Miquel Blay amb dues exposicions

El programa s’ha elaborat des del Museu de la Garrotxa i el d’Art de Girona

Aquest 2016 es compleixen 150 anys del naixement de Miquel Blay (1866-1936), un dels escultors olotins més universals de finals del segle XIX i principis del segle XX que va tenir un ampli reconeixement.

Coincidint amb l’efemèride, el Museu de la Garrotxa d’Olot i el Museu d’Art de Girona han volgut recordar i donar una nova mirada a l’obra i trajectòria d’aquest artista, molt estimat a casa, amb un programa que inclou com a principals activitats dues exposicions. La que es podrà veure a Olot i que donarà el tret de sortida a l’Any Blay el pròxim 3 de setembre està dedicada precisament a l’estreta relació que Blay va mantenir amb la seva ciutat natal malgrat haver viscut bona part de la seva vida a altres indrets com Roma o París.

Inclou 27 escultures –dues es restauraran ‘in situ’ a la mateixa mostra-, fotografies familiars i dos llibres il·lustrats per l’artista que no s’havien exposat mai, entre altres peces. El Museu Nacional del Prado de Madrid també s’ha sumat a la celebració amb una exposició que es pot visitar fins a finals d’octubre.