La demarcació de Girona ja registra 540 incendis en el que portem d'any

La comarca més afectada és l'Alt Empordà amb 136 focs

A Catalunya s'han declarat aquest 2016 un total de 4.578 incendis de vegetació, el que suposa un augment d'un 8% respecte el mateix període de 2015, en què n'hi van haver 4.190 (dades fins al juliol).

La xifra encara s'eleva més a l'agost ja que només durant les dues primeres setmanes ja s'han declarat 378 focs arreu del territori. Si es compara aquesta xifra amb els incendis de tot el mes d'agost del 2015, en només quinze dies ja s'ha superat i se n'han registrat 56 més.

Aquesta situació s'agreuja si es té en compte que la majoria de focs tenen la mà de l'home al darrera. Per això, des del Departament d'Interior es demana "màxima prudència" pel que queda d'estiu i que es compleixin totes les recomanacions que es dicten des de Protecció Civil i bombers.

Girona

Per demarcacions, Girona registra 540 incendis en el que va d'any. Si les xifres segueixen la mateixa tendència es podrien superar els 693 focs de l'any passat.

La comarca de l'Alt Empordà, com acostuma a ser habitual, és la que més focs ha tingut (136), seguida del Baix Empordà que en només set mesos se n'han declarat 134 davant dels 164 de l'any anterior.

Per darrere d'aquestes dues comarques es situa la Selva amb 98 focs, el Gironès amb 65 i el Pla de l'Estany amb 23. Les comarques que menys incendis han patit són la Garrotxa, amb divuit, i el Ripollès amb onze.