Les urgències pediàtriques al Santa Caterina han pujat un 17% amb el nou servei 24 hores

Aquest augment s'ha registrat des del gener

L’Hospital Santa Caterina de Salt va implantar fa set mesos un pediatra de guàrdia 24 hores, tots els dies de l’any. Des de llavors les urgències pediàtriques han augmentat en un 17,78%. Concretament, entre el gener i el juliol d’aquest 2016 s’han atès 4.139 casos, 625 més que l’any passat.

Gràcies a aquesta guàrdia al Servei de Pediatria s’ha millorat l’atenció al nounat. El cap d’aquest servei, Francesc Bastida, ha dit que la guàrdia permet reforçar especialment el suport al bloc obstètric, ja que així “s’està més a prop del pacient que amb una guàrdia localitzada i es pot donar resposta immediata a problemes que puguin sorgir durant i després del part”.

Des que es va implantar la guàrdia pediàtrica presencial el percentatge de l’activitat urgent atesa pel servei de Pediatria ha crescut per sobre del de la resta de serveis en un 20,05%.

Les causes principals de consulta urgent són febre i problemes de tipus respiratori com ara les infeccions per VRS (virus respiratori sincipital) en lactants a l’hivern.