Un incendi crema un pis a Blanes i obliga a desallotjar deu veïns

Els veïns han passat la nit a casa de familiars

Un incendi ha cremat aquest dimecres a la matinada un pis a Blanes (Selva), segons han informat els Bombers de la Generalitat. El foc s'ha declarat cap a tres quarts d'una de la matinada en un pis situat al carrer Vilar, número 16, i llogat a dona d'entre 35 i 36 anys amb síndrome de Diògenes.

Concretament, les flames han calcinat el pis 2n, 2a i també ha afectat la porta d'entrada del 2n, 1a. En el moment de l'incendi no hi havia ningú a l'interior del pis que ha cremat. Com a conseqüència, s'han hagut de desallotjar deu veïns de l'edifici, de quatre plantes, i han hagut de passar la nit a casa de familiars. No hi ha hagut cap ferit. Aquests veïns encara no han pogut tornar a casa seva perquè el bloc ha quedat precintat per tal que l'arquitecte municipal pugui comprovar si l'estructura ha quedat afectada o no.

Al lloc hi ha treballat nou dotacions dels Bombers de la Generalitat, que a les set del matí ja han donat el foc per extingit.

L'Ajuntament ha indicat que aquest matí s'ha fet una inspecció amb tècnics del consistori acompanyats d'agents de la Policia Local, a l'espera que els Bombers autoritzin que les persones que es van haver de desallotjar puguin tornar a casa seva. Segons apunta el consistori, ho podran fer totes excepte la dona que viu al pis afectat, que ha quedat inhabitable.

El foc ha comportat un treball d'extinció més laboriós de l'habitual. La principal dificultat amb què s'han trobat els cossos d'emergència en aquesta intervenció ha estat que en el pis sinistrat s'hi amuntegava una gran quantitat de roba, mobles i altre tipus d'andròmines i deixalles. L'Ajuntament ha detallat que s'ha hagut de llençar tot el material parcial o totalment cremat i l'empresa que fa el servei de neteja i d'escombraries municipal, Nora, l'ha recollit. Aquest darrer servei no s'ha pogut efectuar fins a les cinc de la matinada. Per dur a terme la inspecció de l'edifici s'han tancat els serveis de llum i gas, que no es restabliran fins que els tècnics determinin aquest extrem.

La major part dels inquilins que han hagut de ser desallotjats han passat la nit a casa de familiars o amics, i una família ha tornat de matinada a Barcelona, ja que el seu pis de Blanes és de segona residència. Pel que fa a la llogatera del pis sinistrat, ha dormit en un hotel que hi ha molt a prop del seu domicili.