Porta Ferrada arriba a la xifra rècord de 30.000 espectadors

El festival arriba a una ocupació mitjana a l'entorn del 80%

El Porta Ferrada posa el punt i final a la 54ena edició aquest dissabte amb l'actuació de Manel. Des de l'organització, fan una valoració molt positiva perquè el festival ha batut el seu rècord d'assistència arribant als 30.000 espectadors. A més, en vuit dels concerts s'han venut totes les entrades. És el cas de les actuacions de Manolo García, Estopa, 2Cellos, Barbara Hendricks, l'humorista Goyo Jiménez, el tribut a Queen 'God Save The Queen', Hombres G i també Manel.

Altres actuacions que han comptat amb una bona resposta del públic han estat els concerts del violinista Ara Malikian, el duet format per Omara Portuondo i Diego 'El Cigala' o espectacles com 'El Rey' de Teatro de Barrio, tots ells al voltant del 85% d'ocupació.

Per tercer any consecutiu, l'empresa The Project porta la gestió del festival, que també compta amb la part humorística del 'Singlot' que organitza El Terrat. El soci director de The Project, Iñaki Martí, ha destacat el salt que ha fet el festival des que l'ajuntament va decidir externalitzar la gestió ja que ha passat de 12.000 a 30.000 espectadors. Martí també ha destacat la implicació del teixit local i comarcal i ha assegurat que la cita té un important retorn econòmic per a la població. "Estem en una línia clara de creixement perquè Sant Feliu ens dóna una gran quantitat de possibilitats d'espais; la sensació és d'anar a més però toquem de peus a terra, això és un projecte a llarg termini i consolidar-lo és el repte", ha valorat.

També ha fet referència a la bona salut del Porta Ferrada el regidor del festival, Josep Saballs, que parla de "referent" a nivell català de la cultura i veu una consolidació sobretot per "l'enorme expectació que genera". A més, ha avançat que ja tenen confirmats "tres grans noms" per a l'any vinent, que es podrien anunciar a partir d'octubre o novembre per tal que les entrades comencin a vendre's aviat.

El Guíxols Arena serà de nou escenari el 2017

L'any vinent, a més, el festival podrà comptar amb el nou espai del Guíxols Arena que s'ha reformat per tal de tornar acollir en millors condicions els concerts per al gran públic. El regidor recorda que la capacitat d'aquest espai serà d'entre 5.000 i 6.000 persones. Saballs confia que les xifres del festival del 2017 encara puguin ser molt millors, ja que aquesta edició ja ha crescut en 5.000 espectadors tot i no tenir habilitat aquest espai per als grans concerts. Aquest creixement mantingut fa que des de l'ajuntament vegin amb molt bona salut un festival que des de fa tres edicions gestiona l'empresa The Project.