Les obres de rehabilitació de la capella de la congregació de Ripoll començaran el proper maig

Les obres del Centre d'Acollida Turística ja han finalitzat

L'alcaldessa d'aquest municipi gironí ha explicat que l'obra podria estar enllestida abans de les properes eleccions municipal. Tot i això, diu Jordà, les obres no s'acceleraran per 'cap possible rèdit' electoral de l'actual govern sinó que la premissa serà disposar d'una obra 'ben feta'.

La capella està deteriorada tant pel pas del temps com pel fet que en els darrers anys no s'hi fa cap obra de manteniment. Entre d'altres, la volta de la capella es va esfondrar i va haver de ser apuntalada. A banda d'arreglar la volta, que es va esfondrar, també faran més visible el lluernari que omple la capella de llum. Una altra de les intervencions que s'hi farà serà esfondrar un cobert construït durant els anys 60 a l'exterior i retornar la capella a la seva forma original.

Aquesta obra ha de completar un projecte de dinamització turística elaborat per la Generalitat a partir dels mites catalans. 'Terra de comtes i abats' disposa actualment d'un centre a Sant Joan de les Abadesses destinat al mite del comte Arnau i n'ha de desenvolupar, també, un a Gombrèn. El centre de Ripoll estarà dedicat a l'Abat Oliba i el comte Guifrè.

El Centre d'Acollida Turística

Relacionat amb la dinamització turística de la ciutat, l'alcaldessa també ha explicat que l'ajuntament ja ha recepcionat l'obra del Centre d'Acollida Turística (CAT que s'ha construït a la zona de Can Guetes. Ara queda, segons ha explicat Jordà, 'museografiar' els diferents espais. El calendari inicial passa perquè podés entrar en funcionament entre finals de juny i inicis de juliol coincidint amb la campanya estiuenca.

L'alcaldessa ha explicat que el CAT, un dels dels deu que es construeix a Catalunya, ha de fer la funció de 'punt de trobada' on el visitant d'aquesta zona conegui tota l'oferta turística i se'l derivi cap a un punt o altre 'segons el seu interès'.