Denuncien que hi ha rates a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de l'Escala

El sindicat USPAC recorda que la situació també es va produir el setembre de l'any passat

El sindicat USPAC ha denunciat la presència de rates a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de l'Escala (Alt Empordà). En un comunicat, recorden que la problemàtica s'arrossega des del setembre de 2015, quan van alertar que hi havia un rosegador "de grans dimissions" al magatzem, un punt d'accés directe a la zona del menjador i de diversos despatxos i dependències d'atenció al ciutadà. Des de l'USPAC lamenten que no s'ha fet res al respecte i que, novament, aquest mes d'agost se n'han vist un mínim de dos. A més, adjunten una imatge d'una rata al lavabo de la comissaria.

Per això, demanen a la Direcció General de la Policia que prengui les mesures "urgent i definitives" per exterminar els rosegadors i per tapar qualsevol forat a través del qual puguin accedir. El passat 19 de setembre de 2015, el sindicat va alertar de la presència d'una rata de "grans dimissions" a la comissaria de l'Escala i ho va posar en coneixement de la Direcció General de la Policia. Segons alerten, aquests animals són "propagadors de nombroses malalties infeccioses" i per això critiquen que no s'hagin pres les mesures adient per eliminar definitivament la presència d'aquests rosegadors de les dependències policials.

En aquest sentit, l'USPAC assegura que aquest mes d'agost s'han tornat a veure com a mínim dues rates (una d'elles al lavabo, tal i com recull una fotografia feta per algun agent) i creuen que n'hi podria haver més. A més, assenyalen que les rates poden accedir a llocs comuns com el menjador –on els agents hi tenen queviures- i també a d'altres espais d'atenció al públic.

Per això, han exigit al Departament d'Interior que prengui accions "urgents i definitives" per eliminar la presència d'aquests animals. "Aquests fets van passar fa un any i es repeteixen, i no els mereix ni cap ciutadà ni cap agent que dia a dia treballen per atendre de forma adient els usuaris de la comissaria", recull el comunicat.

Entre d'altres, el sindicat vol que es tapin amb material d'obra tots els forats per on poden accedir les rates i que es prenguin mesures de desratització a l'interior de la comissaria que, segons diuen, fins ara no s'han dut a terme.