Busquen un home que va atacar un company de pis amb una catana i va fugir després d'hores atrinxerat

La víctima va rebre diversos talls al cap i es troba ingressada a l'hospital comarcal

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Blanes (Selva) busquen un jove del municipi que va atacar el seu company de pis amb una catana i va aconseguir fugir després d'atrinxerar-se durant hores a l'interior de l'habitatge.

L'agressor és un vell conegut de la policia, perquè acumula nombrosos antecedents. Dissabte a la matinada, va agredir el company de pis amb l'espasa. La víctima va poder baixar al carrer, on el van socórrer. Té diversos talls al cap i es troba ingressada a l'hospital comarcal. L'agressor es va atrinxerar durant hores al pis, situat al carrer Extremadura. La Policia Local hi va poder entrar ahir a la tarda, després de rebre l'autorització judicial, però l'agressor ja n'havia fugit (segurament, a través del teulat). Ara, la policia l'està buscant per detenir-lo.

Segons ha avançat el Diari de Girona, l'agressió va tenir lloc la matinada de dissabte. Va passar entre quarts de quatre i quarts de sis. L'agressor va atacar el seu company de pis a l'interior de l'habitatge, situat al carrer Extremadura del barri de la Plantera.

El jove, que ja acumula diversos antecedents policials, va ferir-lo amb una catana. Sobretot, li va fer talls al cap, però també en altres llocs del cos mentre la víctima provava de defensar-se.

La víctima, que també té antecedents, va aconseguir marxar del pis i un veí se'l va trobar ensangonat al carrer Espronceda. Va ser ell qui va alertar el 112. El SEM va traslladar el ferit a l'hospital comarcal de Blanes, on a hores d'ara es troba ingressat fora de perill. Ha hagut de rebre diversos punts de sutura arran de les ferides que té al cap.

La mateixa víctima va ser qui va informar sobre la identitat de l'agressor. El jove és un vell conegut de la Policia Local, perquè té antecedents per robatoris. Després d'agredir el company de pis amb la catana, l'agressor es va atrinxerar a dins l'habitatge del barri de la Plantera i s'hi va estar durant hores.

Diversos agents de la Policia Local van intentar convèncer-lo perquè sortís, però va ser debades. A mitja tarda, i després de rebre la corresponent autorització judicial, els agents van poder accedir a l'habitatge. L'agressor, però, ja no hi era perquè ca aconseguir fugir pel teulat.

A l'interior de l'habitatge, la Policia Local hi va trobar proves que incriminaven el jove. Entre aquestes, la catana amb què havia agredit el company de pis i roba ensangonada. Els agents van donar l'alerta als Mossos d'Esquadra i ara, els diferents cossos policials estan buscant l'agressor.

Un altre episodi amb una catana al 2009

Ara fa set anys, Policia Local, Mossos d'Esquadra i Bombers també van haver d'intervenir a Blanes per un altre episodi relacionat amb una catana. En aquell cas, un veí del carrer Esperança, que feia prop d'un any que vivia al municipi, va sortir esvalotat al balcó esgrimint dues catanes.

L'home va començar a llançar objectes daltabaix i, quan els agents van pujar a l'habitatge per reduir-lo, va saltar d'un balcó a l'altre amb les dues espases a les mans. S'hi va estar durant hores, des de les deu del matí fins cap a les quatre de la tarda.

La Policia Local va provar de fer servir una pistola elèctrica, però l'home va repel·lir la descàrrega amb les catanes i van haver de venir els antiavalots dels mossos, els agents de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) per reduir-lo i treure-li les catanes de les mans.