Denunciat un pescador a Sant Feliu de Guíxols per voler vendre més quantitat de sonso del permès

L’home duia 13 kg de peix que no havia declarat a la llotja

Un pescador de la Costa Brava, veí de Tossa de Mar, ha estat denunciat pels Mossos d’Esquadra per una infracció de la Llei de pesca i acció marítimes. L’home, va ser sorprès pels agents quan es disposava a treure del port de Sant Feliu de Guíxols 12,580 kg de sonso (Gymnammodytes cicerelus) i 400 grams de tacons (Bothus podas podas) que no havia passat per la llotja. Segons la normativa els professionals de la pesca de determinades espècies poden capturar una quota màxima estipulada per la direcció General de Pesca i Afers Marítims i tot allò que obtinguin de més han de retornar-ho al mar obligatòriament.

Els fets van passar el dia 27 de juliol passat. Una patrulla de la Unitat Regional de Medi Ambient de Girona va veure arribar una embarcació sospitosa al port de Sant Feliu de Guíxols. Aquesta, un cop amarrada a la seva zona, va descarregar la captura del dia i la va dur a la llotja. Però els agents van observar també com un mariner descarregava una bossa de peix que va dipositar dins d’un vehicle isotèrmic estacionat al mateix moll i un cubell negre sota un palet de fusta.

Una vegada feta la venda de la captura del dia a la llotja, el patró va recollir el cubell amagat i va sortir caminant del port. Els mossos van aturar al pescador i van constatar que l’home duia els prop de 13 kg de pesca que no havia passat per la llotja.

Un cop van comprovar que la traçabilitat de la pesca, els policies van lliurar la captura a una entitat benèfica de la població de Sant Feliu de Guíxols. La denúncia contra el pescador es va remetre al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació perquè en tramiti l’expedient sancionador.