Detenen el germà de Núria Pórtulas per agredir un mosso durant la càrrega policial del dijous passat a Girona

Pórtulas es va llençar damunt un agent antidisturbis i el va tirar a terra per defensar els seus companys agredits

Els fets van succeir dijous passat a les portes de l'edifici de la subdelegació del govern espanyol a Girona, a l'avinguda Jaume I, al centre de Girona. Dos joves, entre ell el germà de Pórtulas, es van encadenar als barrots de les portes de l'edifici per reclamar l'absolució de la jove anarquista, pendent de conèixer la resolució del Tribunal Suprem que s'ha de pronunciar en els pròxims 15 dies sobre el recurs a la sentència presentat pel seu advocat, Benet Salellas.

Abans que els bombers tallessin els barrots on s'havien encadenat, agents antidisturbis van allunyar de la porta una vintena de joves que es manifestaven. En aquest moment es va produir la primera càrrega policial. Poc després, quan els bombers estaven deslliurant els dos joves encadenats, els agents van tornar a carregar contra els manifestants després de vàries tensions verbals i empentes. Va ser llavors quan Miquel Pórtulas va veure que els mossos estaven agredint els seus companys, va sortir corrent a defensar-los i es va llençar sobre un mosso, tirant-lo a terra.

Tot i que en aquell moment els responsables de l'operació van donar ordre de detenir-lo, els mossos no van practicar la detenció fins el diumenge a la nit, quan el jove tornava a casa després d'una jornada reivindicativa a favor de la llibertat de Pórtulas. A Pórtulas se li imputa un delicte d'atemptat contra agents de l'autoritat.

Després de declarar aquest dilluns al matí davant del jutge ha quedat en llibertat amb una imputació per delictes d'atemptat contra agents de l'autoritat.