La festa privada de Pilar Rahola i Carles Puigdemont a Cadaqués revoluciona la xarxa

El president de la Generalitat es va reunir amb amics a casa de la periodista aquest cap de setmana

La periodista i escriptora, Pilar Rahola, va convidar aquest cap de setmana a un grup d'amics a passar una jornada a casa seva a Cadaqués (Alt Empordà). Entre els convidats hi eren presents el president de la Generalitat, Carles Puigdemont. El fet, que podria no anar més enllà d'una simple anècdota i que pertany a la seva vida privada, ha generat gran rebombori a les xarxes socials quan la mateixa Rahola ha compartit fotografies de la trobada a la seva pàgina de Facebook i també un vídeo on es pot veure al president tocant amb la guitarra el tema "Let it be" dels Beatles.

A partir d'aquí s'ha generat un debat sobre si el president hauria de ser vist en aquelles circumstàncies com també si fora bo que es fotografiés davant d'una estelada. Només el vídeo del "mini concert" ja compta amb 31.000 visualitzacions, 1.700 reaccions i 152 comentaris.

A la trobada també hi eren presents altres membres del govern i personatges coneguts com ara el comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Lluís Trapero; l'expresident del FC Barcelona, Joan Laporta; la periodista Helena Garcia Melero, el doctor Bonaventura Clotet i el seu fill, l'actor Marc Clotet que també anava acompanyat per la seva parella, l'actriu Natalia Sánchez (coneguda pel seu paper a "Médico de família" de Telecinco (1995-1999)).

La trobada es va donar per tancada (a nivell de xarxes) quan Rahola va publicar un segon vídeo on apareixen tots plegats cantant "Paraules d'amor" de Joan Manuel Serrat.

Preguntada sobre aquest assumpte, la consellera de Presidència del Govern, Neus Munté, ha assegurat en declaracions a El Món a RAC 1 que "eren un grup d'amics passant una bona estona en uns dies de vacances (...) la meva percepció és de màxima naturalitat i crec que forma part d'aquelles imatges que tots tenim segur de l'estiu i les amistats acompanyades d'un cert relaxament", ha dit.


 
Rahola ha intervingut poc després en el mateix programa on s'ha mostrat sorpresa per l'enrenou que han generat els vídeos. En aquest sentit ha assegurat que "no farem més vídeos. Farem més dinars, però no més vídeos", ha reblat després d'apuntar que en la trobada hi va haver "molt poca política i, en canvi, hi va haver la part més humana de tots".