Donen d’alta els passatgers intoxicats per la mala combustió del motor d’un autocar a l’AP-7

Vuit d’ells van ser atesos a l’Hospital de Palamós i dos més a l’Hospital Josep Trueta de Girona

Els deu passatgers que aquest dilluns van haver de ser traslladats a l’hospital per ser atesos d’una intoxicació per la mala combustió del motor d’un autocar a l’AP-7, al seu pas per Garrigàs (Alt Empordà), ja han estat donats d’alta, segons han informat fonts sanitàries.

Vuit dels intoxicats, membres d’una mateixa família belga, van ser traslladats a l’Hospital de Palamós. El cas més greu va ser el d’una dona de 40 anys, que va arribar al centre en helicòpter a les nou de la nit i va ingressar a la cambra hiperbàrica. A un quart de dues de la matinada, va quedar ingressada fins aquest matí, quan ha rebut l’alta. Els altres set membres van rebre un tractament a Urgències d’oxigenoteràpia normobàrica durant unes hores i van abandonar l’hospital.

Es tracta de dos homes de 28 i 23 anys; dues dones de 19 anys i tres menors: dues nens de 9 i 11 anys i un nen de 7 anys.Pel que fa els dos ingressats a l’Hospital Josep Trueta de Girona han rebut l’alta en el transcurs de la nit passada. Concretament, eren dues dones de 58 i 52 anys.Els fets es va produir aquest dilluns a la tarda, al voltant de les set, quan en l’autocar que viatjava en sentit França van començar a sentir marejos i malestar general.

En el vehicle, de matrícula belga i 66 passatgers a bord, es va aturar a l’àrea de servei de Garrigàs. Altres passatgers van mostrar signes d’intoxicació més lleu i alguns atacs d’ansietat. Fins al lloc, s’hi van desplaçar diverses dotacions del Sistema d’Emergències Mèdiques, quatre patrulles dels Mossos d’Esquadra i una dotació dels Bombers de la Generalitat.