El perill d’incendi es manté molt alt a l’Alt i el Baix Empordà

Es demana mantenir una actitud vigilant a 23 comarques més

El perill d’incendi forestal es manté amb la consideració de “molt alt” a bona part del territori de les comarques de l’Alt i el Baix Empordà, segons el mapa diari elaborat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. També hi ha situació de perill molt alt a algunes zones de la Catalunya Central, Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre i Prepirineu de Lleida.

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat el Pla Infocat passant a la situació de prealerta, un cop ha millorat lleugerament la situació de risc. De tota manera Protecció Civil demana a la població que mantingui una actitud vigilant i que eviti qualsevol situació de risc i conductes negligents que puguin provocar ignicions.

El Pla es s’havia activat divendres passat a causa de la simultaneïtat d’incendis en zones forestals properes a zones habitades en diferents punts del territori. Aquest dilluns, Protecció Civil, recomana mantenir una actitud vigilant de forma especial a 23 comarques on es combinen factors com la sequedat de la vegetació i les altes temperatures. Aquestes comarques són l’Alt Empordà, el Baix Empodà i el Gironès (demarcació de Girona); Anoia, Bages i Moianès (demarcació de la Catalunya Central); Noguera, Segarra, Segrià i Garrigues (demarcació de Lleida); Alt Penedès, Baix Llobregat, Barcelonès, Garraf i Vallès Occidental (demarcació de Barcelona); Alt Camp, Baix Camp, Conca de Barberà, Priorat, Baix Penedès i Tarragonès (demarcació de Tarragona), i Ribera d’Ebre i Terra Alta (demarcació de Terres de l’Ebre).

A l’Alt Empordà els Bombers de la Generalitat continuen treballant per extingir l’incendi de Saus, que aquest cap de setmana ha calcinat 76 hectàrees de vegetació forestal (60%) i de conreus. El cap de setmana ja es van donar per extingits els altres tres focs que es van declarar entre dijous i dissabte a Cruïlles, a la muntanya de Rocamaura a l'Estartit i a la Jonquera.