L'Estartit estrena dàrsena esportiva després de set mesos d'obres i 2,8 milions d'euros d'inversió

Nadal ha destacat la importància d'aquest equipament de cares al turisme

La nova dàrsena esportiva suposa una millora important, segons el conseller Nadal, tant pels habitants com per l'activitat nàutica i turística del municipi. Les obres han permès eliminar una zona de varada a la sorra i construir-hi una plaça d'ús públic de 2.000 m2. Amb aquest espai, els habitants de l'Estartit han aconseguit una zona propera al port i al mar per passejar-hi o bé fer-hi activitats.

Per altra banda, s'ha construït un nou moll i s'han instal·lat cinc pantalans flotants amb capacitat per a 239 embarcacions de fins a sis metres. Tot plegat, amb uns treballs que han procurat respectar el disseny que hi havia a la zona abans de les obres i mantenir, al mateix temps, l'edifici de 135 m2 que és, en realitat, la seu de l'Agrupació Nàutica Llevantina, entitat que gestiona la dàrsena des de 1977.

Pel que fa als equipaments, s'han instal·lat punts d'emergència, anelles salvavides i escales repartides per tot el recinte per accedir als molls. Els treballs de remodelació han servit també d'excusa per modernitzar els sistemes de recollida de les aigües residuals de les embarcacions i s'han previst sistemes per a contenir possibles vessaments de carburant o d'altres substàncies que puguin provocar contaminació al mar.

L'Agrupació Nàutica Llevantina ha estat l'encarregada dels treballs de construcció de la plaça i de la canalització dels serveis. 'L'Agrupació ha fet unes obres que permetran una explotació més racional, més sistemàtica i més eficient de tota la làmina d'aigua que té concedida', ha afirmat el conseller Nadal. Pel que fa als equipaments i al manteniment de la zona, serà l'ajuntament qui se'n faci càrrec.